Vonyarcvashegy, Eldorádó Fogadó és Kemping

Vonyarcvashegy

Vonyarcvashegy, Eldorádó Fogadó és Kemping

 

Kedves Horgásztársak!

 

A 2018. évtől a behúzós horgászok számára egy új lehetőség áll rendelkezésre a foglalható helyek tekintetében.  Ahhoz, hogy ezeket a kiváló lehetőségeket még hosszú éveken keresztül élvezni tudjuk, az alapvető horgászetikai szabályokat be kell tartanunk. Foglalásra a nyári fürdőszezonon kívül van lehetőség. Szeretnénk kérni Benneteket, hogy alaposan átgondolva adjátok le foglalásaitokat, mert a későn lemondott időpontok más horgászoktól vehetik el a lehetőséget. Emellett még kiemelkedően fontos a kulturált viselkedés, a horgászhely tisztán tartása és ilyen állapotban történő átadása, valamint az egyes helyek területhasználati szabályzatának betartása. A helyhez kapcsolódó információkat és szabályokat lentebb olvashatjátok. Azon horgászokat, akik nem a fentiek szerint végzik horgászati tevékenységüket, a foglalás lehetőségétől eltilthatjuk.

 

A „Vonyarcvashegy, Eldorádó Kemping és Fogadó”, Vonyarcvashegy keleti oldalán található. A hely kiemelkedő adottságokkal rendelkezik nem csak az infrastruktúra, hanem a horgászat szempontjából is. Gyönyörű, rendezett környezetben várja a behúzós horgászokat a fürdőszezonon kívül. Elkerített, magánterületen hódolhatunk kedvenc szenvedélyünknek úgy, hogy csak Balatoni kapitális pontyai zavarhatják meg nyugalmunkat. A Magyar Tenger halban leggazdagabb térsége, 20+-os példányokra az év bármely szakában, dobva és behúzva is nagy esélyünk van.

 

A hely 30 méteres partszakasszal rendelkezik és 1-3 fő horgászatára nyújt kényelmes lehetőséget. Természetesen családtagokat, barátokat is hozhatnak magukkal a horgászok. Stég is biztosított az állványok elhelyezésére, illetve a csónakba történő ki-be szállás igen kényelmes, kapás estén pillanatok alatt indulhatunk fárasztani.  

 

Foglalásra az adott tárgyévben 05.15 - 09.30-án kívüli időpontban van lehetőség. A horgászhelyet a távozás napján 12:00-ig kell átadni a megfelelő állapotban.

 

Általánosságban elmondható, hogy különleges mederviszonyok nem találhatóak a térségben, de kemény és lágy részekkel egyaránt találkozhatunk, továbbá kagylópadokkal is, amelyeket érdemes meghorgászni. A tavaszi IBCC-n és az őszi NBBH-n a térségben horgászó csapatok igen jó eredményeket értek el, nem csak a fogott darabszám, hanem az egyedsúly tekintetében is. Számos 15 és 20 kg feletti példányt fektettek bölcsőbe a horgászok, de a közelben volt már példa 30 kg feletti fogásra is. Vonyarcvashegy térsége igen jó halsűrűségnek örvend, ezt a versenyek, illetve az itt helyet foglaló horgászok is több alkalommal bizonyították már.

 

Területhasználati szabályzat

 

 (Vonyarcvashegy, Eldorádó Kemping és Fogadó behúzós horgászhelyének területhasználati szabályai a főszezonon kívüli szeptember 16-tól május 15-ig terjedő időszakra vonatkozóan)

 

 • A kemping területére gépjárművel való behajtás csak a horgászati és kiegészítő felszerelések gépjárműbe való ki- és bepakolása céljából és annak idejére engedélyezett. Gépjárművel parkolni a kijelölt helyen engedélyezett.
 • A kemping területén gépjárművel közlekedni csak a felszerelések szállítása érdekében lehetséges.
 • A kijelölt un. „behúzós” horgászhelyen az áram és vízvételezés díjfizetés ellenében történhet.
 • Áramvételezés esetén az általános munka és tűzvédelmi előírásokat kötelező betartani, ezek betartásáért a fogyasztók a felelősek.
 • A kemping vizesblokkjának használata díjfizetés ellenében történhet.
 • A horgászhelyet igénybevevők mások nyugalmát tevékenységükkel, viselkedésükkel, hangos beszéddel nem zavarhatják, amennyiben az első szóbeli felszólításra a „zavaró tevékenységet” nem szűntetik meg, úgy a terület üzemeltetője távozásra szólítja fel a szolgáltatást igénybevevő személyt/személyeket.
 • A horgászhely elhagyása után semmilyen eszköz, hulladék ott nem hagyható / tárolható.
 • A növényzet irtása és károsítása bármilyen formában TILOS.
 • A strand területén a létesítmények rendeltetésszerű használata, állaguk megóvása, tisztántartásuk a szolgáltatást igénybe vevők kötelezettsége.
 • Illegális hulladék elhelyezés a kemping egész területén szigorúan TILOS! A keletkezett hulladékot vagy a hulladékgyűjtő edényekben vagy külön hulladékgyűjtő zsákokban szükséges elhelyezni.
 • Amennyiben a horgászhoz/horgászokhoz társaság érkezik (hozzátartozók, ismerősök, barátok) csak addig tartózkodhatnak a kijelölt horgászhelyen, ameddig azt kulturált formában mások zavarása nélkül (a szabályzatnak megfelelően) teszik. 
 • A főszezonon kívül szeptember 16-tól május 15-ig terjedő időszakban a kemping part menti területe elsősorban a horgászati célokat szolgál, így a fürdőzési vagy egyéb vizisport folytatási szándékkal érkezőknek tekintettel kell lenniük a horgászoknak mind a parton, mind a vízben lévő felszereléseikre és az általuk folytatott horgászati tevékenységre.

A fenti szabályok be nem tartása esetén a területhasználó személyeket a terület üzemeltetője távozásra szólíthatja fel, továbbá a horgászok esetén a fenti szabályok be nem tartása a területi jegy bevonásával is járhat, melyre a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. illetékes munkatársai jogosultak.

 

Terület üzemeltetője:

Szabics Sándor

Egyéb szolgáltatások

 • Behúzós horgászatra alkalmas 30 méteres partszakasz 2-3 horgász számára. (Megegyezés esetén több horgászt is tud fogadni a kemping)
 • Kényelmes stég biztosítja a Rod-Podok elhelyezését és a csónakok kikötését.
 • Áramvételezési lehetőség biztosított a horgászhelyen.
 • Zuhanyzási és WC használati lehetőség biztosított a területen.
 • 80 méteres távolságban két, folyamatosan etetett hely várja a horgászokat. (Másodfokú viharjelzés esetén nem lehet vízre szállni, így dobótávról is kiváló eredményeket érhetünk el)
 • Igény esetén a Fogadó reggelit, ebédet és vacsorát is tud biztosítani horgászok részére, ezt előre kell jelezni.
 • Grillezési és bográcsozási lehetőség.
 • Családdal is érkezhetnek a Pontyhorgászok, a panzió biztosítja a családtagok részére kiváló és kényelmes pihenést.
 • Teniszpálya, kiváló túrázási térség.
 • Csónak biztosított a horgászhelyhez, ezt természetesen tartalmazza az ár
 • Igény esetén bérelhető egyben csónakmotor, akkumulátor és halradar is, ennek díja 5000 Ft. 24 óránként.  

Elérhetőségeink

Horgászhellyel kapcsolatos tudnivalókról:

 

A foglaló összeg el vagy visszautalásával kapcsolatban:

 

Szabics Sándor

Üzemeltető

06 30 255 08 77

 

Árak:

20 000 Ft/nap/hely, mely magában foglalja az áram és vízvétel díját, továbbá a zuhanyzó és az illemhely használatát is. Alapvetően három fő végezhet horgászati tevékenységet egy adott helyen, de külön megegyezés szerint akár 4-5 fő is.

 

Fizetés formája:

A helyszínen készpénz formájában.
A helyszínen bankkártyával vagy Szép kártyával is lehetséges.
25% foglaló előreutalása szükséges, ekkor válik érvényessé a foglalás. Ennek részletei lentebb olvashatóak.

 

Utalással kapcsolatos tudnivalók: 

A foglalás időpontjától számított hét munkanapon belül kell elutalni a foglalót. Az előleg nem a megadott időben történő kifizetése esetén a foglalás törlésre kerül.

 

Bankszámlaszám

GEN-SOL-COM KFT 

10101102-44830200-01005003

 

Közlemény rovatba: a horgászhely megnevezése (Pl: Vonyarcvashegy, Eldorádó Kemping és Fogadó behúzós horgászhely), a foglalás pontos dátuma (mettől meddig és kinek a nevére), horgászok száma. (Pl: Vonyarcvashegy, Eldorádó Kemping és Fogadó, 2020.április 12 - április 17, Bojlis Árpád, 2 horgász)

 

Foglalás lemondása:

A foglalásod lemondását el kell küldened a hamvasimiklos@balatonihal.hu e-mail címre, a visszafizetéssel kapcsolatban pedig a sandor.szabics@gmail.com címre kell írnod. Mindkét címre elküldött üzenetednek tartalmaznia kell a foglalásod részleteit: a horgászhely megnevezése, a foglalás pontos dátuma (mettől meddig kinek a nevére), horgászok száma, és további személyek.

 

Amennyiben lemondod a foglalásod, a kötbér mértéke a következőek szerint alakul:

 • A foglalás (horgászat) kezdési időpontja előtt 15 napon kívül történő lemondás esetén 10%, azaz az elutalt foglalási díj 90%-a kerül visszafizetésre.
 • A foglalás (horgászat) kezdési időpontja előtt 14 napon belül történő lemondás esetén 30%, azaz az elutalt foglalási díj 70%-a kerül visszafizetésre.

Foglalás módosítása:

 

Amennyiben módosítani szeretnéd a foglalásod a sandor.szabics@gmail.com címre kell írnod, vagy a 06 30 255 08 77 - as telefonszámot kell hívnod.

Ár: 20 000 Ft / éj

Térképes helykereső

Balatoni Horgászturisztikai
Adatbázis

Tovább az adatbázisra