Révfülöp Császtai strand behúzós horgászhely

Révfülöp

Kedves Horgásztársak!

 

A 2018. évtől a behúzós horgászok számára egy új lehetőség áll rendelkezésre a foglalható helyek tekintetében. Ahhoz, hogy ezeket a kiváló lehetőségeket még hosszú éveken keresztül élvezni tudjuk, az alapvető horgászetikai szabályokat be kell tartanunk. Foglalásra a nyári fürdőszezonon kívül van lehetőség, amely tavasszal és ősszel 3-3 hónapot jelent. Ezért szeretnénk kérni Benneteket, hogy alaposan átgondolva adjátok le foglalásaitokat, mert a későn lemondott időpontok más horgászoktól vehetik el a lehetőséget. Emellett még kiemelkedően fontos a kulturált viselkedés, a horgászhely tisztán tartása és ilyen állapotban történő átadása, valamint az egyes helyek területhasználati szabályzatának betartása. A helyhez kapcsolódó információkat és szabályokat lentebb olvashatjátok. Azon horgászokat, akik nem a fentiek szerint végzik horgászati tevékenységüket, a foglalás lehetőségétől eltilthatjuk.

 

Kérjük, hogy a foglalásod elküldése előtt figyelmesen olvasd el az összes információt a félreértések elkerülése végett, továbbá a következő szempontokat vedd figyelembe:

 

A foglalásod elküldésével elismered és a horgászat során betartod a behúzós horgászrendet, valamint a területhasználati szabályzatot.

 

A „Révfülöp, Császtai strand behúzós horgászhely” Révfülöp nyugati oldalán található. A hely kiemelkedő adottságokkal rendelkezik nem csak az infrastruktúra, hanem a horgászat szempontjából is. Gyönyörű, rendezett környezetben várja a behúzós horgászokat a fürdőszezonon kívül.

 

A hely 100 méteres partszakasszal és 2 sátorhellyel rendelkezik.

Foglalásra az adott tárgyévben 03.15-04.15 és 09.15-11.30 között van lehetőség. A horgászhelyet a távozás napján a megfelelő állapotban kell átadni.

 

Általánosságban elmondható, hogy különleges mederviszonyok nem találhatóak a térségben, de kemény és lágy részekkel egyaránt találkozhatunk, továbbá kagylópadokkal is, amelyeket érdemes meghorgászni. Vízállás függvényében 2,5-3 méteres mélységekkel találkozhatunk, továbbá egy kövezéssel is 200 méterre a parttól. A tavaszi IBCC-n és az őszi NBBH-n az itt horgászó csapatok igen jó eredményeket értek el, nem csak a fogott darabszám, hanem az egyedsúly tekintetében is. Számos 15 és 20 kg feletti példányt fektettek bölcsőbe a horgászok. Révfülöp térsége igen jó halsűrűségnek örvend, ezt a versenyek, illetve az itt helyet foglaló horgászok is több alkalommal bizonyították már. A Balaton ezen pontja kiemelkedően jó százalékban adja a kapitális példányokat, éves szinten számos 20+-os ponty kerül a fényképezőgépek lencséi elé.

 

Területhasználati szabályzat

 

(Révfülöp, Császtai strand területhasználati szabályai a strandszezonon kívüli szeptember 15-től április 15-ig terjedő időszakra vonatkozóan)

 

 1. Kérjük kedves vendégeinket, hogy a többiek nyugalma érdekében tartsák be az alábbi szabályokat.
 2. Kérjük kedves vendégeinket, hogy sátrukat illetve lakókocsijukat az Önök részére kijelölt területen állítsák fel.
 3. WC használat a kijelölt helyen. A mellékhelyiségek használata során gondoljanak az Önök után belépő vendégre is.
 4. A hattyúk és kacsák etetése egészségügyi okból szigorúan TILOS!
 5. A strand területére háziállatot behozni TILOS!
 6. A strand területén tüzet rakni csak előzetes engedéllyel, egyeztetés után lehet!
 7. A horgászterületen egymást zavarni, hangoskodni TILOS.
 8. Kérjük óvják a strand területén található növényeket, bokrokat, ágaikat, hajtásaikat ne törjék le, a facsemetéket ne tapossák le. Vigyázzanak a strand területén lévő eszközökre, játékokra.
 9. Kérjük ne szemeteljenek, vigyázzanak a rendre és a tisztaságra. A szemetet kérjük a szeméttárolóba helyezni! (cigarettacsikket, napraforgó, - illetve tökmaghéjat is!). A horgász köteles a horgászhelyet tisztán, - és szemétmentesen átadni! Kérjük, óvja a környezetét és a természetet!
 10. A horgászok környezetvédők és ennek mindig meg kell mutatkozni magatartásukban, ezért óvják a vizek állat és növényvilágát. A vizek környezetének védelméből fakadóan a horgászat során tilos a vízi és vízparti élőhelyek károsítása, a halak szándékos zavarása. A víz minőségének védelme érdekében tilos minden olyan anyag vízbe juttatása, amely a víz minőségét rontja
 11. A horgász köteles a horgászhelyét tisztán tartani és azt a horgászat befejeztével tisztán hátrahagyni. Halat a vízparton, vagy a vízen tisztítani nem lehet, vízparton kizárólag csak ott tisztítható, ahol erre kijelölt hely van. Szemetet, étel-, ital-, és horgászcsali-maradékot, vagy más hulladékot a horgászhelyen hátrahagyni tilos. A jegyet megváltó személy a fentieket elfogadja és kötelezi magát a betartásra egyéb esetben a terület elhagyására szólíthatjuk fel!
 12. Kérjük kedves vendégeinket tartsák be a házirendet annak érdekében, hogy minden horgász vendégünk jól érezze magát.
 13. Kérjük, ha bármi hibát észlel, problémája van, hívja Kardos Márta strandgondnokot a 06306188644 telefonszámon. A szándékos rongálás vagy berendezési tárgyak eltulajdonítása minden esetben helyszíni kártérítést vagy feljelentést von maga után.
 14. Sikeres horgászatot, kellemes időtöltést kívánunk.

 

 

A fenti szabályok be nem tartása esetén a területhasználó személyeket a terület üzemeltetője távozásra szólíthatja fel, továbbá a horgászok esetén a fenti szabályok be nem tartása a területi jegy bevonásával is járhat, melyre a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt-vel kötött megállapodás alapján a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. illetékes munkatársai jogosultak.

 

Terület üzemeltetője:

Révfülöp Nagyközség Önkormányzata

 

Behúzós horgászrend

 

 

Egyéb szolgáltatások

 • A hely 100 méteres partszakasszal és 2 sátorhellyel rendelkezik.
 • Áramvételezési lehetőség biztosított a horgászhelyen. Minimum 50 méter hosszú hosszabbító kábelt a horgásznak szükséges hozni.
 • A település területén belül bevásárlóközpont, valamint kiváló éttermek is rendelkezésre állnak.
 • Illemhely használati lehetőség biztosított a területen.
 • A horgászhelytől 50 méteres távolságban hűtővel, árammal, illemhelységgel.

Parkolásra van lehetőség a strand mellett, a felszerelések ki-be pakolásának idejére be lehet hajtani az erre kialakított úton. A sátrak elhelyezésére (aljzattal együtt) a kijelölt helyen van lehetőség.

Elérhetőségeink

Foglalás:

Kardos Márta

06 30 618 86 44

csasztaistrand@gmail.com

 

Árak:

 

15000 Ft/éj/sátor, mely magában foglalja az áram és vízvétel díját, továbbá az illemhely, valamint a hűtővel felszerelt helység használatát is.

 

Fizetés a helyszínen személyesen, készpénz formájában.

Ár: 15 000 Ft / éj

Térképes helykereső

Balatoni Horgászturisztikai
Adatbázis

Tovább az adatbázisra