Pikkely tanya

Balatongyörök

 

Kedves Horgásztársak!

 

A 2018. évtől a behúzós horgászok számára egy új lehetőség áll rendelkezésre a foglalható helyek tekintetében.  Ahhoz, hogy ezeket a kiváló lehetőségeket még hosszú éveken keresztül élvezni tudjuk, az alapvető horgászetikai szabályokat be kell tartanunk. Szeretnénk kérni Benneteket, hogy alaposan átgondolva adjátok le foglalásaitokat, mert a későn lemondott időpontok más horgászoktól vehetik el a lehetőséget. Emellett még kiemelkedően fontos a kulturált viselkedés, a horgászhely tisztán tartása és ilyen állapotban történő átadása, valamint a területhasználati szabályzat haladéktalan betartása, amelyet lentebb olvashattok. Azon Horgászokat, akik nem a fentiek szerint végzik horgászati tevékenységüket, a foglalás lehetőségétől eltilthatjuk.

 

Kérjük, hogy a foglalásod elküldése előtt figyelmesen olvasd el az összes információt a félreértések elkerülése végett, továbbá a következő szempontokat vedd figyelembe:

 

Kérjük, hogy csak alaposan átgondolt foglalásokat küldj el, hogy a későbbiekben a visszamondás esélye minimális legyen.
Az említett stégek a fürdőszezonon belül is foglalhatóak, a két bojlis verseny időtartama alatt is, de akkor a behúzás nem engedélyezett.


A foglalásod elküldésével elismered és haladéktalanul betartod behúzós horgászrendet, valamint a területhasználati szabályzatot.

 

 

A behúzós stégek Balatongyörök térségében találhatóak. A hely kiemelkedő adottságokkal rendelkezik nem csak az infrastruktúra, hanem a horgászat szempontjából is. Gyönyörű, rendezett környezetben várja a behúzós horgászokat a fürdőszezonon belül is.

 

Egy stég maximum 2 fő horgászatára nyújt kényelmes lehetőséget. Természetesen családtagokat, barátokat is hozhatnak magukkal a horgászok. Ebben a „bojlis paradicsomban” összesen négy egymás mellett elhelyezkedő stég várja a horgászokat, kiváló lehetőség nagyobb baráti társaságok számára is.

 

Általánosságban elmondható, hogy extra mederviszonyok nem találhatóak a térségben, de kemény és lágy részekkel egyaránt találkozhatunk, továbbá kagylópadokkal is, amelyeket érdemes meghorgászni. A tavaszi IBCC-n és az őszi NBBH-n a közelben horgászó csapatok igen jó eredményeket értek el, nem csak a fogott darabszám, hanem az egyedsúly tekintetében is. Számos 15 és 20 kg feletti példányt fektettek bölcsőbe a horgászok, de volt már példa 30 kg feletti fogásra is. Balatongyörök térsége igen jó halsűrűségnek örvend, ezt a versenyek, illetve az itt helyet foglaló horgászok is több alkalommal bizonyították már. A balatoni behúzós horgászat legfőbb nehezítő tényezője, az időjárás (másodfokú viharjelzés). Ha ilyen időjárási körülmények fogadnak bennünket nem kel megijedni, ugyanis a stégek előtt már egyből 1,9 méteres vízmélység található. Dobós horgászatra is pazar, 100 méteren előre etetett hely várja a horgászokat. Mivel a térség a legjobb halsűrűségnek örvend, bármely évszakban felejthetetlen élményekben lehet részünk.

 

Behúzós Horgászrend

 

Balatoni Horgászrend

 

 

Területhasználati szabályzat

 

Általános szabályok a Pikkely tanyán elvárt viselkedéshez!

 

1. A területre gépjárművel való behajtás, parkolás engedélyezett. 

A terület kapuval ellátott.

Ki és behajtás esetén a kaput bezárni kötelező! 

 

2. A stég területén sátrat verni, van lehetőség. Tüzet rakni, grillberendezést használni csak az arra kijelölt helyen szabad.

 

3. A horgászhely elhagyása után semmilyen eszköz ott nem hagyható, tárolható. 

 

4. A horgász tanya körüli létesítmények rendeltetésszerű használata, állaguk megóvása, tisztántartása kötelező!!

 

5. A horgászat befejezése után a horgászhelyeket tisztán kell elhagyni! Minden horgász köteles a víz és környéke környezetvédelmére vonatkozó rendelkezéseket betartani és másokkal betartatni!

 

6. A horgásznak rendelkeznie kell az adott évre szóló érvényes magyar állami horgászengedéllyel, területi jeggyel (dobós horgászat esetén partközeli vagy általános balatoni, behúzós esetén behúzós jegy) és minden más olyan okmánnyal, amelyet az országos horgászrend előír. A Balatoni és a Behúzós Horgászrend betartása kötelező.  

7. A Pikkely tanya a Balaton fokozottan védett Natura 2000 zónájában fekszik. Az itt tartózkodók kötelessége a környezet és a növényzet védelme. Szigorúan tilos a fákba szöget verni, ágakat levágni, ételmaradékot, szennyező anyagot a fűre, fára, bokrokra, sövényekre önteni. 

 

8.  A hulladék, a szemét csak az erre a célra kijelölt gyűjtőkben helyezhető el. Tilos gépkocsi vagy más jármű elhasznált akkumulátorait a területen hagyni.  Amennyiben járművéből olaj- vagy benzinfolyást észlel kérjük, azonnal jelezze. A szennyezés elkerülése, valamint az érzékeny természet védelme különösen érvényes a vízparton és a vízben. A fürdőzők nagy mennyiségű napolaj használata súlyos terhet jelent a Balaton élővilága számára. Kérjük, Ön is törekedjen arra, hogy minél kevesebb napolaj kerüljön a vízbe, ezzel is hozzájárulva a tó vízminőségének javításához. 

 

9. A kijelölt horgász helyen az életvitelszerű tartózkodás pl. sátorozás áram vételi lehetőség zuhanyzó használata, konyha használata kizárólag a helyeket horgászati céllal díjfizetés ellenében igénybe vevők részére engedélyezett. Amennyiben a horgászhoz,horgászokhoz társaság érkezik (hozzátartozók, ismerősök, barátok) csak addig tartózkodhatnak a kijelölt helyen, ameddig azt kulturált formában teszik. mások nyugalmának zavarása tilos pl. mulatozás kiabálás veszekedés. 

 

10. A horgász területre háziállatot behozni tilos!!

 

11. A fenti szabályok be nem tartása esetén a területhasználó személyeket a terület üzemeltetője távozásra szólíthatja fel, továbbá a szabálytalanság a területi jegy bevonásával is járhat, melyre a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt-vel kötött megállapodás alapján a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. illetékes munkatársai jogosultak.

Kérjük vendégeinket, hogy az észlelt hiányosságokat, hibákat az észleléskor jelentsék be.

 

A terület üzemeltetője:

Csizmadia Gábor

Egyéb szolgáltatások

Sátorozás, áram és vízvételi, továbbá zuhanyzási lehetőség. Természetesen az illemhely használata is biztosított.

 • Mobil WC
 • Külön kialakított épület, amelyben megtalálható a zuhanyzó, hűtővel, mikróval és gáztűzhellyel felszerelt konyha.
 • Bográcsozási és grillezési lehetőség.
 • Igény szerint csónakbérlés.
 • Akkumulátor töltés.
 • Lakókocsi bérlési lehetőség: 4 személyes 10 000 Ft/24 óra, 5 személyes 12 ezer Ft/24 óra.
 • Négy egymás mellett (25 méterre) elhelyezkedő stég, mindegyikhez tartozik csónak, amely külön bérelhető.
 • Egy stégen egy darab, maximum két személyes bojlis sátor helyezhető el.
 • 2 darab 4x4 méter, azaz 16 m2 alapterületű és egy darab 6x4 méter, azaz 24 m2 stég, amely műfüves borítást kapott.
 • Parkolás közvetlenül a magánterületen belül (kerítéssel körbekerítve).
 • A stégeken saválló anyagból készült leszúró szett várja a horgászokat.

 

Keszthely város mindössze pár km-re található, így több bevásárló központ is rendelkezésre áll.  

Elérhetőségeink

Foglalás:

 

Csizmadia Gábor

06 30 991 36 45

gyorokbojli@gmail.com

 

Árak:

 

10 000 Ft/stég/24 óra/2 fő

 

Egy stégen maximum két személy végezhet horgászati tevékenységet. Az ár tartalmazza a sátor, illemhely, zuhanyzó és áramvételi lehetőséget, valamint a konyha használatát is.

 

Csónak bérlés: 3000 Ft/24 óra

 

A foglalás minimum időtartama 72 óra!

 

Fizetés formája: A helyszínen készpénz formájában a horgászat megkezdése előtt, előleg utalása szükséges.

 

Utalással kapcsolatos tudnivalók: 

 

A foglalás időpontjától számított hét munkanapon belül kell elutalni a költségeket (horgászhely bérleti díja, esetlegesen lakókocsi bérlése)

 

Közlemény rovatba: a horgászhely megnevezése, a foglalás pontos dátuma (mettől meddig kinek a nevére), horgászok száma, és további személyek, amennyiben életvitel szerűen tartózkodnak a horgászhelyen.

 

Foglalás lemondása:

A foglalásod lemondásával és a visszafizetéssel kapcsolatban a gyorokbojli@gmail.com címre kell írnod, illetve a megadott telefonszámon is jelezned kell. 

 

Amennyiben lemondod a foglalásod, az összeg visszafizetése a következőek szerint történik:

 

 • A foglalás (horgászat) kezdési időpontja előtt két héttel vagy azon kívüli időpontban 90% kerül visszafizetésre.
 • A foglalás (horgászat) kezdési időpontja előtt egy héttel vagy azon belül az elutalt összeg 30%-a kerül visszafizetésre.
Ár: 10 000 Ft / éj

Térképes helykereső

Balatoni Horgászturisztikai
Adatbázis

Tovább az adatbázisra