Pikkely Tanya 1-es foglalható stég

Balatongyörök

Pikkely Tanya 1-es foglalható stég

Kedves Horgásztársak!

 

A 2018. évtől a behúzós horgászok számára egy új lehetőség áll rendelkezésre a foglalható helyek tekintetében.  Ahhoz, hogy ezeket a kiváló lehetőségeket még hosszú éveken keresztül élvezni tudjuk, az alapvető horgászetikai szabályokat be kell tartanunk. Foglalásra a nyári fürdőszezonon belül is van lehetőség. Ezúton szeretnénk kérni Benneteket, hogy alaposan átgondolva adjátok le foglalásaitokat, mert a későn lemondott időpontok más horgászoktól vehetik el a lehetőséget. Emellett még kiemelkedően fontos a kulturált viselkedés, a horgászhely tisztán tartása és ilyen állapotban történő átadása, valamint az egyes helyek területhasználati szabályzatának betartása. A helyhez kapcsolódó információkat és szabályokat lentebb olvashatjátok.

 

Kérjük, hogy a foglalásod elküldése előtt figyelmesen olvasd el az összes információt a félreértések elkerülése végett, továbbá a következő szempontokat vedd figyelembe:

 

 • A foglalás minimum időtartama 72 óra, maximum időtartama 168 óra lehet
 • A balatongyöröki Pikkely Tanya foglalható stég váltási időpontját a terület kezelője 12:00-ban határozta meg, ebből kifolyólag a következő képpen kell elküldened a foglalásodat. Példa: A heti behúzós jegy 168 órára érvényes, így ha ilyen időtartamra szeretnél foglalni, akkor az erre kialakított mezőben úgy kell megadnod az időpontokat, hogy 03.19 (hétfő) 12:00 – 03.26 (hétfő) 12:00-ig. Rövidebb intervallumú foglalások esetében is a fent leírt példa alapján kell megadnod az időpontokat.
 • Kérjük, hogy csak alaposan átgondolt foglalásokat küldj el, hogy a későbbiekben a visszamondás esélye minimális legyen.
 • A balatongyöröki behúzós stég foglalására a főszezonon belül is lehet van lehetőség (ezt a táblázat is szemlélteti).
 • A két bojlis verseny időpontja alatt is lehet foglalni, de akkor nem engedélyezett a behúzós módszer gyakorlása.
 • A foglalásod elküldésével elismered és a horgászat során betartod a behúzós horgászrendet, valamint a területhasználati szabályzatot.

A behúzós stégek Balatongyörök térségében találhatóak. A hely kiemelkedő adottságokkal rendelkezik nem csak az infrastruktúra, hanem a horgászat szempontjából is. Gyönyörű, rendezett környezetben várja a behúzós horgászokat a fürdőszezonon belül is.

 

Egy stég maximum 2 fő horgászatára nyújt kényelmes lehetőséget. Természetesen családtagokat, barátokat is hozhatnak magukkal a horgászok. Ebben a „bojlis paradicsomban” összesen három egymás mellett elhelyezkedő stég várja a horgászokat, kiváló lehetőség nagyobb baráti társaságok számára is.

 

Általánosságban elmondható, hogy extra mederviszonyok nem találhatóak a térségben, de kemény és lágy részekkel egyaránt találkozhatunk, továbbá kagylópadokkal is, amelyeket érdemes meghorgászni. A tavaszi IBCC-n és az őszi NBBH-n a közelben horgászó csapatok igen jó eredményeket értek el, nem csak a fogott darabszám, hanem az egyedsúly tekintetében is. Számos 15 és 20 kg feletti példányt fektettek bölcsőbe a horgászok, de volt már példa 30 kg feletti fogásra is. Balatongyörök a legjobb halsűrűségnek örvend, ezt a versenyek, illetve az itt helyet foglaló horgászok is több alkalommal bizonyították már. A balatoni behúzós horgászat legfőbb nehezítő tényezője, az időjárás (másodfokú viharjelzés). Ha ilyen időjárási körülmények fogadnak bennünket és nem tudunk vízre szállni nem kell megijedni. A stégek előtt már egyből 1,9 méteres vízmélység található. Dobós horgászatra is pazar, 100 méteren előre etetett hely várja a horgászokat. Mivel a térség a legjobb halsűrűségnek örvend, bármely évszakban felejthetetlen élményekben lehet részünk. 2020 áprilisában az 1-es stégen pecázó vendéghorgászok egy éjszaka alatt három 20 kg feletti pontyot mérlegeltek, amelyek közül a legnagyobb 26 kg-ot nyomott.

 

Területhasználati szabályzat

 

Általános szabályok a Pikkely tanyán elvárt viselkedéshez!

 

1. A területre gépjárművel való behajtás, parkolás engedélyezett. A terület kapuval ellátott. Ki és behajtás esetén a kaput bezárni kötelező! 

 

2. A sátor felállítására a stégen van lehetőség. Tüzet rakni, grillberendezést használni csak az arra kijelölt helyen szabad.

 

3. A horgászhely elhagyása után semmilyen eszköz ott nem hagyható, tárolható. 

 

4. A horgász tanya körüli létesítmények rendeltetésszerű használata, állaguk megóvása, tisztántartása kötelező!

 

5. A horgászat befejezése után a horgászhelyeket tisztán kell elhagyni! Minden horgász köteles a víz és környéke környezetvédelmére vonatkozó rendelkezéseket betartani és másokkal betartatni!

 

6. A horgásznak rendelkeznie kell az adott évre szóló érvényes magyar állami horgászengedéllyel, területi jeggyel (dobós horgászat esetén partközeli vagy általános balatoni, behúzós esetén behúzós jegy) és minden más olyan okmánnyal, amelyet az országos horgászrend előír. A Balatoni és a Behúzós Horgászrend betartása kötelező.  

7. A Pikkely tanya a Balaton fokozottan védett Natura 2000-es zónájában fekszik. Az itt tartózkodók kötelessége a környezet és a növényzet védelme. Szigorúan tilos a fákba szöget verni, ágakat levágni, ételmaradékot, szennyező anyagot a fűre, fára, bokrokra, sövényekre önteni. 

 

8.  A hulladék, a szemét csak az erre a célra kijelölt gyűjtőkben helyezhető el. Tilos gépkocsi vagy más jármű elhasznált akkumulátorait a területen hagyni.  Amennyiben járművéből olaj- vagy benzinfolyást észlel, kérjük, azonnal jelezze. A szennyezés elkerülése, valamint az érzékeny természet védelme különösen érvényes a vízparton és a vízben.

 

9. A kijelölt horgász helyen az életvitelszerű tartózkodás pl. sátorozás áram vételi lehetőség zuhanyzó használata, konyha használata kizárólag a helyeket horgászati céllal díjfizetés ellenében igénybe vevők részére engedélyezett. Amennyiben a horgászhoz, horgászokhoz társaság érkezik (hozzátartozók, ismerősök, barátok) csak addig tartózkodhatnak a kijelölt helyen, ameddig azt kulturált formában teszik.

10. A horgász területre háziállatot behozni tilos!

 

11. A fenti szabályok be nem tartása esetén a területhasználó személyeket a terület üzemeltetője távozásra szólíthatja fel, továbbá a szabálytalanság a területi jegy bevonásával is járhat, melyre a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt-vel kötött megállapodás alapján a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. illetékes munkatársai jogosultak.

Kérjük vendégeinket, hogy az észlelt hiányosságokat, hibákat az észleléskor jelentsék be.

 

A terület üzemeltetője:

Csizmadia Gábor

Egyéb szolgáltatások

 • Sátorozás, áram és vízvételi, továbbá zuhanyzási lehetőség. Természetesen az illemhely használata is biztosított
 • Mobil WC
 • Külön kialakított épület, amelyben megtalálható a zuhanyzó, hűtővel, mikróval és gáztűzhellyel felszerelt konyha
 • Bográcsozási és grillezési lehetőség
 • Igény szerint csónakbérlés, motor és akkumulátor nélkül 4000 Ft/24 óra
 • Igény szerint csónakbérlés, 70 librás fokozatmentes motorral, akkumulátorral 6500 Ft/24 óra
 • Napelemes Akkumulátor töltés
 • Lakókocsi bérlési lehetőség: 4 személyes 15 000 Ft/24 óra, 5 személyes 15 ezer Ft/24 óra
 • 2. 4 személyes lakókocsi: padlózott elősátrat is kapott (nyitható, fedett terasz), kinti konyhával (hűtő, gáztűzhely, mosogató). Június, július és augusztus hónapban, egy hetes lakókocsi+stég foglalás esetén 10% kedvezményt biztosítunk! 17 000 Ft/24 óra
 • Az 1-es foglalható stég 24 m2 alapterületű, amely műfűves borítást kapott
 • A stégen egy darab, maximum két személyes bojlis sátor helyezhető el kényelmesen
 • Parkolás közvetlenül a magánterületen belül (kerítéssel körbekerítve).
 • A stégeken saválló anyagból készült leszúró szett várja a horgászokat, amennyiben igény van rá.

Mind a három stégünk kényelmesen, száraz lábbal megközelíthető. Nem kell csónakkal ki-be pakolni, a középső stég átvezetői gondoskodnak az 1-es és a 3-as stég megközelítéséről. 

 

Keszthely város mindössze pár km-re található, így több bevásárló központ is rendelkezésre áll.  

Elérhetőségeink

Horgászrenddel, boiliebalaton.hu regisztrációval, valamint bejelentkezéssel kapcsolatban, horgászhellyel kapcsolatos tudnivalókról:

 

Hamvasi Miklós

06 20 458 20 44

hamvasimiklos@gmail.com

 

A foglaló összeg el vagy visszautalásával kapcsolatban:

 

Csizmadia Gábor

06 30 991 36 45

gyorokbojli@gmail.com

 

A halas képeket kötelező elküldeni a Pikkely Tanya Facebook oldalára, vagy a hamvasimiklos@gmail.com e-mail címre.  Köszönjük! smiley

 

A területen tartózkodó horgászó és nem horgászó vendégeknek éjszakánként 500 Ft. idegenforgalmi adót kell fizetniük. Idegenforgalmi adót nem kell fizetni a 18 év alattiaknak.

 

Árak:

17 000 Ft/stég/24 óra/2 fő 

 

Egy stégen maximum két személy végezhet horgászati tevékenységet. Az ár tartalmazza a sátor, illemhely, zuhanyzó és áramvételi lehetőséget, valamint a konyha használatát is. 

 

Amennyiben további személyek érkeznek a horgászokhoz sátorozási céllal, nekik 3000 Ft/24 óra/fő sátorozási díjat szükséges fizetniük. Gyermekeknek nem kell.

 

A foglalás minimum időtartama 72 óra! 

 

Fizetés formája: 

 

Az előleg elutalása a foglalás elküldése utáni 24 órán belül szükséges, amely 50%. Ezt követően válik hitelessé a foglalás. A fennmaradó összeget a helyszínen, készpénz formájában kell kifizetni. 

 

Utalással kapcsolatos tudnivalók: 

 

A foglalás időpontjától számított 24 órán belül kell elutalni az előleget (horgászhely használati díja). Az előleg nem a megadott időben történő kifizetése esetén a foglalás törlésre kerül.

 

Bankszámlaszám: Erste Bank 11600006-00000000-81519248

 

Közlemény rovatba: a horgászhely megnevezése (Pl: Pikkely Tanya 1-es stég), a foglalás pontos dátuma (mettől meddig és kinek a nevére), horgászok száma. (Pl: Pikkely Tanya 1-es stég, 2020.április 12 - április 17, Bojlis Árpád, 2 horgász)

 

Foglalás lemondása:

 

A foglalásod lemondását el kell küldened a hamvasimiklos@gmail.com e-mail címre, a visszafizetéssel kapcsolatban pedig a gyorokbojli@gmail.com címre kell írnod. Mindkét címre elküldött üzenetednek tartalmaznia kell a foglalásod részleteit: a horgászhely megnevezése, a foglalás pontos dátuma (mettől meddig kinek a nevére), horgászok száma, és további személyek.

 

Amennyiben lemondod a foglalásod, a kötbér mértéke a következőek szerint alakul:

 

A foglalás (horgászat) kezdési időpontja előtt 15 napon kívül történő lemondás esetén 10%, azaz az elutalt foglalási díj 90%-a kerül visszafizetésre.
A foglalás (horgászat) kezdési időpontja előtt 14 napon belül történő lemondás esetén a foglaló összeg nem kerül visszautalásra. 

 

Foglalás módosítása:

Amennyiben módosítani szeretnéd a foglalásod a hamvasimiklos@gmail.com címre kell írnod, vagy a 20/ 458 20 44-es telefonszámot kell hívnod.

 

Kellemes időtöltést és nagypontyokban gazdag horgászatokat kívánunk minden Kedves Horgászbarátunknak, akik a Pikkely Tanyára érkeznek. Várunk mindenkit szeretettel.

Privát hely foglalása



A privát helyek foglalásához be kell jelentkezni a honlapra!

Szabad helyek
számát mutató naptár

2024. június
HKSZCSPSZV
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Fehér nap - foglalható
Piros nap - foglalt
Félig fehér, félig piros nap - váltás (az adott napra már lehet foglalni)
Ár: 17 000 Ft / éj

Térképes helykereső

Balatoni Horgászturisztikai
Adatbázis

Tovább az adatbázisra