Pálköve strand behúzós horgászhely

Pálköve

Kedves Horgásztársak!

 

A 2018. évtől a behúzós horgászok számára egy új lehetőség áll rendelkezésre a foglalható helyek tekintetében. Ahhoz, hogy ezeket a kiváló lehetőségeket még hosszú éveken keresztül élvezni tudjuk, az alapvető horgászetikai szabályokat be kell tartanunk. Foglalásra a nyári fürdőszezonon kívül van lehetőség, amely tavasszal és ősszel 3-3 hónapot jelent. Ezért szeretnénk kérni Benneteket, hogy alaposan átgondolva adjátok le foglalásaitokat, mert a későn lemondott időpontok más horgászoktól vehetik el a lehetőséget. Emellett még kiemelkedően fontos a kulturált viselkedés, a horgászhely tisztán tartása és ilyen állapotban történő átadása, valamint az egyes helyek területhasználati szabályzatának betartása. A helyhez kapcsolódó információkat és szabályokat lentebb olvashatjátok. Azon horgászokat, akik nem a fentiek szerint végzik horgászati tevékenységüket, a foglalás lehetőségétől eltilthatjuk.

 

Kérjük, hogy a foglalásod elküldése előtt figyelmesen olvasd el az összes információt a félreértések elkerülése végett, továbbá a következő szempontokat vedd figyelembe:

 

 • A foglalás maximum időtartama 168 óra lehet
 • A pálkövei foglalható hely váltási időpontját a terület kezelője 12:00-ban határozta meg, ebből kifolyólag a következő képpen kell elküldened a foglalásodat. Példa: A heti behúzós jegy 168 órára érvényes, így ha ilyen időtartamra szeretnél foglalni, akkor az erre kialakított mezőben úgy kell megadnod az időpontokat, hogy 03.19 (hétfő) 12:00 – 03.26 (hétfő) 12:00-ig. Rövidebb intervallumú foglalások esetében is a fent leírt példa alapján kell megadnod az időpontokat.
 • Kérjük, hogy csak alaposan átgondolt foglalásokat küldj el, hogy a későbbiekben a visszamondás esélye minimális legyen.
 • Egy regisztrált tagnak legfeljebb két jövőbe mutató foglalása lehet!
 • A kijelölt behúzós horgászhelyek foglalására a fürdőszezonon és a két bojlis versenyen kívül van lehetőség (ezt a táblázat is szemlélteti).
 • A foglalásod elküldésével elismered és a horgászat során betartod a behúzós horgászrendet, valamint a területhasználati szabályzatot.

A „Pálkövei strand behúzós horgászhely” Pálköve nyugati partszakaszán található. A hely kiemelkedő adottságokkal rendelkezik nem csak az infrastruktúra, hanem a horgászat szempontjából is. Gyönyörű, rendezett környezetben várja a behúzós horgászokat a fürdőszezonon kívül.

 

A hely 15 méteres partszakasszal rendelkezik és 2 fő horgászatára nyújt kényelmes lehetőséget.

 

Foglalásra az adott tárgyévben 03.01-05.15 és 09.15-11.30 között van lehetőség. A horgászhelyet a távozás napján 12:00-ig kell átadni a megfelelő állapotban.

 

Általánosságban elmondható, hogy különleges mederviszonyok nem találhatóak a térségben, de kemény és lágy részekkel egyaránt találkozhatunk, továbbá kagylópadokkal is, amelyeket érdemes meghorgászni. A tavaszi IBCC-n és az őszi NBBH-n az itt horgászó csapatok igen jó eredményeket értek el, nem csak a fogott darabszám, hanem az egyedsúly tekintetében is. Számos 15 és 20 kg feletti példányt fektettek bölcsőbe a horgászok. Pálköve térsége igen jó halsűrűségnek örvend, ezt a versenyek, illetve az itt helyet foglaló horgászok is több alkalommal bizonyították már.

 

 

Területhasználati szabályzat

 

(Pálköve strand területhasználati szabályai a strandszezonon kívüli szeptember 15-től május 15-ig terjedő időszakra vonatkozóan)

 

 

 1. Gépjárművel parkolni a strand területén kívül lévő parkolókban engedélyezett.
 2. A kijelölt un. „behúzós” horgászhelyen az áram és vízvételezés díjfizetés ellenében történhet.
 3. Áramvételezés esetén az általános munka és tűzvédelmi előírásokat kötelező betartani, ezek betartásáért a fogyasztók a felelősek.
 4. A strand meleg vizes zuhanyzóinak és zárt WC-inek használata díjfizetés ellenében történhet.
 5. A horgászhelyet igénybevevők mások nyugalmát tevékenységükkel, viselkedésükkel, hangos beszéddel nem zavarhatják, amennyiben az első szóbeli felszólításra a „zavaró tevékenységet” nem szűntetik meg, úgy a terület üzemeltetője távozásra szólítja fel a szolgáltatást igénybevevő személyt/személyeket.
 6. Sátrat verni, kempingezni csak a kijelölt behúzós horgászhelyen van lehetőség, illetve az üzemeltető által külön jóváhagyott területen díjfizetés ellenében engedélyezett.
 7. Tüzet rakni a strand egész területén TILOS.
 8. A horgászhely elhagyása után semmilyen eszköz, hulladék ott nem hagyható / tárolható.
 9. A növényzet irtása és károsítása bármilyen formában TILOS.
 10. A strand területén a létesítmények rendeltetésszerű használata, állaguk megóvása, tisztántartásuk a szolgáltatást igénybe vevők kötelezettsége.
 11. Illegális hulladék elhelyezés a strand egész területén szigorúan TILOS! A keletkezett hulladékot vagy a hulladékgyűjtő edényekben vagy külön hulladékgyűjtő zsákokban szükséges elhelyezni.
 12. A strand területére állatot (különösképpen kutyát) behozni TILOS!
 13. A kijelölt „behúzós” horgászhelyeken és az üzemeltető által kijelölt egyéb területeken díjfizetés ellenében tartózkodó horgászok által igénybe vett, kijelölt területek más személyek által horgászati céllal való használata TILOS.
 14. A kijelölt „behúzós” horgászhelyeken az életvitelszerű tartózkodás (Pl: sátorozás, áramvételi lehetőség, zuhanyzó használata) kizárólag a helyet horgászati céllal díjfizetés ellenében igénybe vevők részére engedélyezett. Amennyiben a horgászhoz/horgászokhoz társaság érkezik (hozzátartozók, ismerősök, barátok) csak addig tartózkodhatnak a kijelölt horgászhelyen, ameddig azt kulturált formában mások zavarása nélkül (a szabályzatnak megfelelően) teszik. 
 15. A strandszezonon kívül szeptember 15-tól május 15-ig terjedő időszakban a strand part menti területe elsősorban a horgászati célokat szolgál, így a fürdőzési vagy egyéb vizisport folytatási szándékkal érkezőknek tekintettel kell lenniük a horgászoknak mind a parton, mind a vízben lévő felszereléseikre és az általuk folytatott horgászati tevékenységre.
 16. Május 15-től - szeptember 15-ig terjedő időszakban a strand területén horgászat nem engedélyezett.

A fenti szabályok be nem tartása esetén a területhasználó személyeket a terület üzemeltetője távozásra szólíthatja fel, továbbá a horgászok esetén a fenti szabályok be nem tartása a területi jegy bevonásával is járhat, melyre a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt-vel kötött megállapodás alapján a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. illetékes munkatársai jogosultak.

 

Május 15-től - szeptember 15-ig terjedő időszakban a strand területén horgászat nem engedélyezett.

 

Terület üzemeltetője:

 

     Dávid Gábor 

 

Behúzós Horgászrend

Egyéb szolgáltatások

 • Behúzós horgászatra kijelölt partszakasz maximum 3 horgász számára.
 • Áramvételezési lehetőség biztosított a horgászhelyen.
 • A szomszédos településen több bevásárló központ és étterem is rendelkezésre áll.
 • Zuhanyzási és WC használati lehetőség biztosított a területen.

Parkolásra van lehetőség a strand feletti parkolóban, a felszereléseket innen kell bepakolni. A sátrak elhelyezésére (aljzattal együtt) a kijelölt helyen van lehetőség. Lakókocsi használatára nincs lehetőség.

Elérhetőségeink

 

Dávid Gábor

06 20 973 2263

palkove@hotmail.com

 

Árak:

 

6000 Ft/éj/fő, mely magában foglalja az áram és vízvétel díját, továbbá a zuhanyzó és az illemhely használatát is. Maximum két fő végezhet horgászati tevékenységet egy adott helyen.

 

Fizetés:

A helyszínen, készpénz formájában.

 

 

 

Foglalás lemondása vagy módosítása:

 

Amennyiben módosítani szeretnéd a foglalásod az palkove@hotmail.com címre kell írnod, vagy a 06 20 973 2263 - as telefonszámot kell hívnod.

Privát hely foglalásaA privát helyek foglalásához be kell jelentkezni a honlapra!

Szabad helyek
számát mutató naptár

2024. június
HKSZCSPSZV
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Fehér nap - foglalható
Piros nap - foglalt
Félig fehér, félig piros nap - váltás (az adott napra már lehet foglalni)
Ár: 6 000 Ft / éj

Térképes helykereső

Balatoni Horgászturisztikai
Adatbázis

Tovább az adatbázisra