Keszthely Helikon 2-es horgászhely

Keszthely

Kedves Horgásztársak!

 

A 2018. évtől a behúzós horgászok számára egy új lehetőség áll rendelkezésre a foglalható helyek tekintetében.  Ahhoz, hogy ezeket a kiváló lehetőségeket még hosszú éveken keresztül élvezni tudjuk, az alapvető horgászetikai szabályokat be kell tartanunk. Foglalásra a nyári fürdőszezonon kívül van lehetőség, amely tavasszal és ősszel 3-3 hónapot jelent. Ezért szeretnénk kérni Benneteket, hogy alaposan átgondolva adjátok le foglalásaitokat, mert a későn lemondott időpontok más horgászoktól vehetik el a lehetőséget. Emellett még kiemelkedően fontos a kulturált viselkedés, a horgászhely tisztán tartása és ilyen állapotban történő átadása, valamint az egyes helyek területhasználati szabályzatának betartása. A helyhez kapcsolódó információkat és szabályokat lentebb olvashatjátok. Azon horgászokat, akik nem a fentiek szerint végzik horgászati tevékenységüket, a foglalás lehetőségétől eltilthatjuk.

 

Kérjük, hogy a foglalásod elküldése előtt figyelmesen olvasd el az összes információt a félreértések elkerülése végett, továbbá a következő szempontokat vedd figyelembe:

 

 • A foglalás maximum időtartama 168 óra lehet
 • A keszthelyi foglalható helyek váltási időpontját a terület kezelője 12:00-ban határozta meg, ebből kifolyólag a következő képpen kell elküldened a foglalásodat. Példa: A heti behúzós jegy 168 órára érvényes, így ha ilyen időtartamra szeretnél foglalni, akkor az erre kialakított mezőben úgy kell megadnod az időpontokat, hogy 03.19 (hétfő) 12:00 – 03.26 (hétfő) 12:00-ig. Rövidebb intervallumú foglalások esetében is a fent leírt példa alapján kell megadnod az időpontokat.
 • Kérjük, hogy csak alaposan átgondolt foglalásokat küldj el, hogy a későbbiekben a visszamondás esélye minimális legyen.
 • Egy regisztrált tagnak legfeljebb két jövőbe mutató foglalása lehet!
 • A kijelölt behúzós horgászhelyek foglalására a fürdőszezonon és a két bojlis versenyen kívül van lehetőség (ezt a táblázat is szemlélteti).

A foglalásod elküldésével elismered és a horgászat során betartod a behúzós horgászrendet, valamint a területhasználati szabályzatot.

 

A „Helikon 2-es hely” Keszthely nyugati partszakaszán található. A hely kiemelkedő adottságokkal rendelkezik nem csak az infrastruktúra, hanem a horgászat szempontjából is. Gyönyörű, rendezett környezetben várja a behúzós horgászokat a fürdőszezonon kívül.

 

A hely 40 méteres partszakasszal rendelkezik és 1-3 fő horgászatára nyújt kényelmes lehetőséget. Természetesen családtagokat, barátokat is hozhatnak magukkal a horgászok.

 

Foglalásra az adott tárgyévben 03.01-05.15 és 09.15-11.30 között van lehetőség. A horgászhelyet a távozás napján 12:00-ig kell átadni a megfelelő állapotban.

 

Általánosságban elmondható, hogy különleges mederviszonyok nem találhatóak a térségben, de kemény és lágy részekkel egyaránt találkozhatunk, továbbá kagylópadokkal is, amelyeket érdemes meghorgászni. A tavaszi IBCC-n és az őszi NBBH-n az itt horgászó csapatok igen jó eredményeket értek el, nem csak a fogott darabszám, hanem az egyedsúly tekintetében is. Számos 15 és 20 kg fölötti példányt fektettek bölcsőbe a horgászok, de a közelben volt már példa 30 kg fölötti fogásra is. Keszthely térsége igen jó halsűrűségnek örvend, ezt a versenyek, illetve az itt helyet foglaló horgászok is több alkalommal bizonyították már.

 

Területhasználati szabályzat

(Keszthelyi Helikon strand területhasználati szabályai a strandszezonon kívüli szeptember 16-tól május 15-ig terjedő időszakra vonatkozóan)

 1. A strand területére gépjárművel való behajtás csak a horgászati és kiegészítő felszerelések gépjárműbe való ki- és bepakolása céljából és annak idejére engedélyezett. Gépjárművel parkolni a strand területén kívül lévő parkolókban engedélyezett.
 2. A strand területén gépjárművel közlekedni csak a felszerelések szállítása érdekében lehetséges a kijelölt, kavicsozott sétányokon.
 3. A kijelölt un. „behúzós” horgászhelyeken az áram és vízvételezés díjfizetés ellenében történhet.
 4. A horgászhelyeken max. 3680 W teljesítmény (1x16A) áll rendelkezésre. 
 5. Áramvételezés esetén az általános munka és tűzvédelmi előírásokat kötelező betartani, ezek betartásáért a fogyasztók a felelősek.
 6. A strand meleg vizes zuhanyzóinak és zárt WC-inek használata díjfizetés ellenében történhet.
 7. A horgászhelyet igénybevevők mások nyugalmát tevékenységükkel, viselkedésükkel, hangos beszéddel nem zavarhatják, amennyiben az első szóbeli felszólításra a „zavaró tevékenységet” nem szűntetik meg, úgy a terület üzemeltetője távozásra szólítja fel a szolgáltatást igénybevevő személyt/személyeket.
 8. Sátrat verni, kempingezni csak a kijelölt horgászhelyen található esőbeállók mellett 10 méteren belül van lehetőség, illetve az üzemeltető által külön jóváhagyott területen díjfizetés ellenében engedélyezett.
 9. Tüzet rakni a strand egész területén TILOS.
 10. A horgászhely elhagyása után semmilyen eszköz, hulladék ott nem hagyható / tárolható.
 11. A növényzet irtása és károsítása bármilyen formában TILOS.
 12. A stégek használata csak a csónakok kikötésére és a csónakokba történő ki- és beszállás céljából engedélyezett.
 13. A strand területén a létesítmények rendeltetésszerű használata, állaguk megóvása, tisztántartásuk a szolgáltatást igénybe vevők kötelezettsége.
 14. Illegális hulladék elhelyezés a strand egész területén szigorúan TILOS! A keletkezett hulladékot vagy a hulladékgyűjtő edényekben vagy külön hulladékgyűjtő zsákokban szükséges elhelyezni.
 15. A strand területére háziállatot (különösképpen kutyát) behozni TILOS!
 16. A kijelölt „behúzós” horgászhelyeken és az üzemeltető által kijelölt egyéb területeken díjfizetés ellenében tartózkodó horgászok által igénybe vett, kijelölt területek más személyek által horgászati céllal való használata TILOS.
 17. A kijelölt „behúzós” horgászhelyeken az életvitelszerű tartózkodás (Pl: sátorozás, áramvételi lehetőség, zuhanyzó használata) kizárólag a helyeket horgászati céllal díjfizetés ellenében igénybe vevők részére engedélyezett. Amennyiben a horgászhoz/horgászokhoz társaság érkezik (hozzátartozók, ismerősök, barátok) csak addig tartózkodhatnak a kijelölt horgászhelyen, ameddig azt kulturált formában mások zavarása nélkül (a szabályzatnak megfelelően) teszik. 
 18. A strandszezonon kívül szeptember 16-tól május 15-ig terjedő időszakban a strand part menti területe elsősorban a horgászati célokat szolgál, így a fürdőzési vagy egyéb vizisport folytatási szándékkal érkezőknek tekintettel kell lenniük a horgászoknak mind a parton, mind a vízben lévő felszereléseikre és az általuk folytatott horgászati tevékenységre.

 

A fenti szabályok be nem tartása esetén a területhasználó személyeket a terület üzemeltetője távozásra szólíthatja fel, továbbá a horgászok esetén a fenti szabályok be nem tartása a területi jegy bevonásával is járhat, melyre a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt-vel kötött megállapodás alapján a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. illetékes munkatársai jogosultak.

 

Május 15-től - szeptember 16-ig terjedő időszakban a strand területén horgászat nem engedélyezett.

 

Terület üzemeltetője:

 

VÜZ Keszthelyi Városüzemeltető Egyszemélyes Nonprofit Kft.

(8360 Keszthely, Vásár tér 10.)

 

Behúzós horgászrend

 

Egyéb szolgáltatások

 • Behúzós horgászatra alkalmas 40 méteres partszakasz 2-3 horgász számára.
 • 9 m2-es fa szerkezetű, fedett, 3 oldalról részben zárt esőbeálló, mely kültéri lámpával, padokkal és asztallal felszerelt.
 • Áramvételezési lehetőség biztosított a horgászhelyen.
 • A horgászhelyen max. 3680 W teljesítmény (1x16A) áll rendelkezésre. 
 • Ivóvízcsap van a horgászhely mellett.
 • Zuhanyzási és WC használati lehetőség biztosított a területen.

      

A város területén belül több bevásárlóközpont is rendelkezésre áll.

 

Parkolásra van lehetőség a strand mellett, a felszerelések kipakolásának idejére be lehet hajtani a strand területére az erre kialakított kövezett úton. A fűre ráhajtani szigorúan tilos! A sátrak elhelyezésére (aljzattal együtt) a kijelölt horgászhelyen található esőbeállók mellett 10 méteren belül van lehetőség. Lakókocsi használatára nincs lehetőség.

Elérhetőségeink

Molnár Mihály

keszthely.horgaszhely@khvuz.hu

30/ 436-29-57

 

Árak:

4000 Ft/éj/hely, mely magában foglalja az áram és vízvétel díját, továbbá a zuhanyzó és az illemhely használatát is. Maximum három fő végezhet horgászati tevékenységet egy adott helyen.

 

Utalással kapcsolatos tudnivalók: 

A foglalás időpontjától számított hét munkanapon belül kell elutalni a díjat (horgászhely használati díja). A foglalási díj nem a megadott időben történő kifizetése esetén a foglalás törlésre kerül.

 


Bankszámlaszám: OTP Bank 11749039-20085470

Kedvezményezett: VÜZ Nonprofit Kft.
 

 

Közlemény rovatba: a horgászhely megnevezése (Pl: Keszthely Helikon 2 horgászhely), a foglalás pontos dátuma (mettől meddig és kinek a nevére), horgászok száma. (Pl: Keszthely Helikon 2 horgászhely, 2018. április 5 - április 10, Bojlis Árpád, 2 horgász)

 

Foglalás lemondása:

A foglalásod lemondását el kell küldened az info@boiliebalaton.hu e-mail címre, a visszafizetéssel kapcsolatban pedig a keszthely.horgaszhely@khvuz.hu címre kell írnod. Mindkét címre elküldött üzenetednek tartalmaznia kell a foglalásod részleteit: a horgászhely megnevezése, a foglalás pontos dátuma (mettől meddig kinek a nevére), horgászok száma, és további személyek.

 

Amennyiben lemondod a foglalásod, a kötbér mértéke a következőek szerint alakul:

 • A foglalás (horgászat) kezdési időpontja előtt 15 napon kívül történő lemondás esetén 10%, azaz az elutalt foglalási díj 90%-a kerül visszafizetésre.
 • A foglalás (horgászat) kezdési időpontja előtt 14 napon belül történő lemondás esetén 30%, azaz az elutalt foglalási díj 70%-a kerül visszafizetésre.

Foglalás módosítása:

 

Amennyiben módosítani szeretnéd a foglalásod az info@boiliebalaton.hu címre kell írnod, vagy a 20/ 458 20 44-es telefonszámot kell hívnod.

Privát hely foglalásaJelenleg nem áll módunkban tőled további foglalást fogadni. Egyszerre két jövőbeli foglalásod lehet rendszerünkön keresztül!

Szabad helyek
számát mutató naptár

2020. január
HKSZCSPSZV
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Fehér nap - foglalható
Piros nap - foglalt
Félig fehér, félig piros nap - váltás (az adott napra már lehet foglalni)
Ár: 4 000 Ft / éj

Térképes helykereső

Balatoni Horgászturisztikai
Adatbázis

Tovább az adatbázisra