K19 Balatonparti Nyaraló és Horgász stég Balatonfenyves

Balatonfenyves

 

Kedves Horgásztársak!

 

A 2018. évtől a behúzós horgászok számára egy új lehetőség áll rendelkezésre a foglalható helyek tekintetében.  Ahhoz, hogy ezeket a kiváló lehetőségeket még hosszú éveken keresztül élvezni tudjuk, az alapvető horgászetikai szabályokat be kell tartanunk. Foglalásra a nyári fürdőszezonon belül is van lehetőség. Ezúton szeretnénk kérni Benneteket, hogy alaposan átgondolva adjátok le foglalásaitokat, mert a későn lemondott időpontok más horgászoktól vehetik el a lehetőséget. Emellett még kiemelkedően fontos a kulturált viselkedés, a horgászhely tisztán tartása és ilyen állapotban történő átadása, valamint az egyes helyek területhasználati szabályzatának betartása. A helyhez kapcsolódó információkat és szabályokat lentebb olvashatjátok.

 

A K19 Balatonparti Nyaraló és Horgász stég Balatonfenyves-alsón található. A nyugati medence a Balaton halakban leggazdagabb része, nem véletlenül ennyire kedvelt a bojlis horgászok körében. A tó medre itt iszapos, táplálékban, kagylóban gazdag, igazi nagyhalas pálya. Az NBBH és IBCC (Nemzetközi Balatoni Bojlis Horgászversenyek) élmezőnyének meghatározó része évről-évre a Balaton ezen szakaszán horgászó csapatok közül kerül ki, amely szakasz közepén helyezkedik el a K19 (a 2021-es IBCC összetett 1. helyezését is Balatonfenyves adta).

 

A meghorgászható területen, behúzós távon, 300-350 m-en a vízoszlop átlagosan 3-3.5 méter mély. A törés is körülbelül ilyen távolságban van (előtte a vízmélység 1-1.2 m), utána a víz hirtelen mélyül. A horgász stég a nyaraló telkéről közelíthető meg, mérete kb. 3x9 m (~30 m2). A stég bejárója mellett, a nádfal mögött egy megemelt, deszkázott sátorhely alapzat kerül kialakításra, hogy horgászaink a sátrukat széltől és víztől védett helyen tudják felállítani. Mindez a stéghez közel, kb. 15 m-re helyezkedik el. Zavartalan horgászati lehetőség, nincs stég 50-100 m-en belül egyik irányban sem.

 

Fogott halak tekintetében horgászaink már a nyitást követő első évben, 2021 tavaszára átlépték a 20 kg-os határt. Legnagyobb kifogott ponty súlya: 20.50 kg. Ezen kívül rengeteg 10+ és 15+ kg-os, valamint több 20 kg közeli került már a halbölcsőkbe.

Az üdülő újszerű, teljes belső kialakítása 2020-ban történt meg, összes befogadó képessége 6+1 fő, azaz 6 felnőtt fekhely + 1 emeletes ágy áll rendelkezésre. A horgászokat minden igényt kielégítő szálláshely várja. A ház praktikus, kényelmes elrendezésű, amelyben nappali-konyha + 2 hálószoba, illetve 2 db tágas fürdőszoba került kialakításra. A konyha sütésre, főzésre egyaránt alkalmas, azonban az udvaron egy szabadtéri kerti tűzrakó hely, valamint egy halpucoló is a horgászok rendelkezésére áll. A kellemes szabadtéri étkezések, iszogatások helyszínéül egy 6-8 férőhelyes kerti filagória szolgál. Minden szobában hűtő-fűtő klíma biztosítja, évszaknak megfelelően a kellemes hőmérsékletet. A házban WIFI, illetve „okos” TV is van. Parkolás az udvaron, 3 férőhelyes gépkocsi beállóban biztosított.

 

Kerti extrák: Tűzrakó, halpucoló, kerti filagória + zárható tároló a felszereléseknek. Csónakbérlésre is van lehetőség, mely egy klasszikus 4 méteres műanyag balatoni dióhéj csónak (frissen felújítva).

Egyéb szolgáltatások

 • Újszerű (2020), minden igényt kielégítő nyaralóház (klímák, wifi, okos tv, a kertben tűzrakó, halpucoló, filagória, zárható tároló)
 • Nagy alapterületű, kényelmes stég (~30 m2), akár 3 rodpod is elfér, zavartalan partszakasz
 • Igény esetén mobil munka akkumulátor a töltéshez
 • Csónak bérlés
 • Megemelt, deszkázott sátorhely alapzat a nádfal előtt, szél- és vízmentes helyen, 15 m- re a botoktól
 • Parkolás a ház mellett, 3 férőhelyes gépkocsi beállókban

Elérhetőségeink

Fontos tudnivalók, információk a foglalással kapcsolatban:

 

A horgászház és stég címe: 8646 Balatonfenyves, Kaposvári u. 19.

 

Google link: https://goo.gl/maps/bz2QDbaCzwaq5jwT6

 

Foglalni telefonon, e-mailen vagy a hivatalos Facebook oldalon keresztül lehet, a következő elérhetőségeken:

 

Mobil: +36 30 742 04 05

E-mail: kaposvariu19@gmail.com 

Facebook: @K19balatonfenyves

 

 • A foglalás minimum időtartama 72 óra lehet.
 • A két bojlis verseny időpontja alatt is lehet foglalni, de akkor nem engedélyezett a behúzós módszer gyakorlása.
 • A horgászoknak rendelkeznie kell az adott évre szóló érvényes magyar állami horgászengedéllyel, területi jeggyel (dobós horgászat esetén partközeli vagy általános balatoni, behúzós esetén behúzós jegy), és minden más olyan okmánnyal, amelyet az országos horgászrend előír. A Balatoni és a Behúzós Horgászrend betartása kötelező.
 • Az itt tartózkodók kötelessége a környezet, a víz és a növényzet védelme. Szigorúan tilos a fákba szöget verni, ágakat levágni, ételmaradékot, szennyező anyagot a fűre, fára, bokrokra, növényekre, vagy a vízbe önteni.
 • Tüzet rakni, grillezni, bográcsozni csak a horgászház udvarán kialakított tűzrakó helyen szabad.
 • A horgászat befejezése után a horgászhelyeket tisztán kell elhagyni! Minden horgász köteles a víz és környéke környezetvédelmére vonatkozó rendelkezéseket betartani és másokkal betartatni!

 

 

Árak:  

Vasárnaptól - szerdáig: 28.000 Ft

Csütörtöktől - szombatig: 33.600 Ft

Ár: 28 000 Ft / éj

Térképes helykereső

Balatoni Horgászturisztikai
Adatbázis

Tovább az adatbázisra