Fonyód-Bélatelep Napsugár Club & Panzió 3-as horgászhely

Fonyód-Bélatelep

Kedves Horgásztársak!

 

A 2018. évtől a behúzós horgászok számára egy új lehetőség áll rendelkezésre a foglalható helyek tekintetében. Ahhoz, hogy ezeket a kiváló lehetőségeket még hosszú éveken keresztül élvezni tudjuk, az alapvető horgászetikai szabályokat be kell tartanunk. Foglalásra a nyári fürdőszezonon kívül van lehetőség, amely tavasszal és ősszel 2-2 hónapot jelent. Ezért szeretnénk kérni Benneteket, hogy alaposan átgondolva adjátok le foglalásaitokat, mert a későn lemondott időpontok más horgászoktól vehetik el a lehetőséget. Emellett még kiemelkedően fontos a kulturált viselkedés, a horgászhely tisztán tartása és ilyen állapotban történő átadása, valamint az egyes helyek területhasználati szabályzatának betartása. A helyhez kapcsolódó információkat és szabályokat lentebb olvashatjátok. Azon horgászokat, akik nem a fentiek szerint végzik horgászati tevékenységüket, a foglalás lehetőségétől eltilthatjuk.

 

Kérjük, hogy a foglalásod elküldése előtt figyelmesen olvasd el az összes információt a félreértések elkerülése végett, továbbá a következő szempontokat vedd figyelembe:

 

 • A foglalás maximum időtartama 168 óra lehet.
 • Kérjük, hogy csak alaposan átgondolt foglalásokat küldj el, hogy a későbbiekben a visszamondás esélye minimális legyen.
 • A kijelölt behúzós horgászhelyek foglalására a fürdőszezonon és a két bojlis versenyen kívül van lehetőség .

A foglalásod elküldésével elismered és a horgászat során betartod a behúzós horgászrendet, valamint a területhasználati szabályzatot.

 

A „Napsugár Club & Panzió”  partszakaszán három különálló foglalható behúzós horgászhely került kialakításra. Egy helyen két sátor felállítására van lehetőség, amely kiemelkedő adottságokkal rendelkezik nem csak az infrastruktúra, hanem a horgászat szempontjából is. Gyönyörű, rendezett környezetben várja a behúzós horgászokat a fürdőszezonon kívül.

 

A hely 70 méteres partszakasszal rendelkezik és 2 fő horgászatára nyújt kényelmes lehetőséget. Természetesen családtagokat, barátokat is hozhatnak magukkal a horgászok.

 

Foglalásra az adott tárgyévben 03.01.-05.31. és 09.01-11.30 között van lehetőség. Az időjárás függvényében későbbi időpontokra is adható le foglalás, amennyiben a kemping vezetősége úgy határoz. Erről telefonon kell érdeklődni.

 

Általánosságban elmondható, hogy különleges mederviszonyok nem találhatóak a térségben, de kemény és lágy részekkel egyaránt találkozhatunk, továbbá kagylópadokkal is, amelyeket érdemes meghorgászni. A tavaszi IBCC-n és az őszi NBBH-n az itt horgászó csapatok igen jó eredményeket értek el, nem csak a fogott darabszám, hanem az egyedsúly tekintetében is. Számos 15 és 20 kg feletti példányt fektettek bölcsőbe a horgászok. Fonyód-Bélatelep térsége igen jó halsűrűségnek örvend, ezt a versenyek, illetve az itt helyet foglaló horgászok is több alkalommal bizonyították már. 

 

Területhasználati szabályzat

(A fonyódi „Napsugár Club & Panzió” területhasználati szabályai a strandszezonon kívüli szeptember 01.-től május 31.-ig terjedő időszakra vonatkozóan)

 

 1. Gépjárművel parkolni a kemping területén lévő parkolókban engedélyezett.
 2. Áramvételezés esetén az általános munka és tűzvédelmi előírásokat kötelező betartani, ezek betartásáért a fogyasztók a felelősek.
 3. A horgászhelyet igénybevevők mások nyugalmát tevékenységükkel, viselkedésükkel, hangos beszéddel nem zavarhatják, amennyiben az első szóbeli felszólításra a „zavaró tevékenységet” nem szűntetik meg, úgy a terület üzemeltetője távozásra szólítja fel a szolgáltatást igénybevevő személyt/személyeket.
 4. Sátrat verni, kempingezni csak a kijelölt behúzós horgászhelyen van lehetőség, illetve az üzemeltető által külön jóváhagyott területen díjfizetés ellenében engedélyezett.
 5. Tüzet rakni a strand egész területén TILOS.
 6. A horgászhely elhagyása után semmilyen eszköz, hulladék ott nem hagyható / tárolható.
 7. A növényzet irtása és károsítása bármilyen formában TILOS.
 8. A strand területén a létesítmények rendeltetésszerű használata, állaguk megóvása, tisztántartásuk a szolgáltatást igénybe vevők kötelezettsége.
 9. Illegális hulladék elhelyezés a strand egész területén szigorúan TILOS! A keletkezett hulladékot vagy a hulladékgyűjtő edényekben vagy külön hulladékgyűjtő zsákokban szükséges elhelyezni.
 10. A strand területére állatot behozni engedélyezett.
 11. A kijelölt „behúzós” horgászhelyeken és az üzemeltető által kijelölt egyéb területeken díjfizetés ellenében tartózkodó horgászok által igénybe vett, kijelölt területek más személyek által horgászati céllal való használata TILOS.
 12. A kijelölt „behúzós” horgászhelyeken az életvitelszerű tartózkodás (Pl: sátorozás, áramvételi lehetőség, zuhanyzó használata) kizárólag a helyet horgászati céllal díjfizetés ellenében igénybe vevők részére engedélyezett. Amennyiben a horgászhoz/horgászokhoz társaság érkezik (hozzátartozók, ismerősök, barátok) csak addig tartózkodhatnak a kijelölt horgászhelyen, ameddig azt kulturált formában mások zavarása nélkül (a szabályzatnak megfelelően) teszik. 
 13. A strandszezonon kívül szeptember 01.-től május 31.-ig terjedő időszakban a strand part menti területe elsősorban a horgászati célokat szolgál, így a fürdőzési vagy egyéb vizisport folytatási szándékkal érkezőknek tekintettel kell lenniük a horgászoknak mind a parton, mind a vízben lévő felszereléseikre és az általuk folytatott horgászati tevékenységre.
 14. Szeptember 01.-től május 31.-ig terjedő időszakban engedélyezett a strand területén a horgászat.
 15. A kemping vendégeinek (horgászainak) kötelező kiváltani a chip kártyát, amely a területen belül való közlekedést biztosítja. Ennek letéti díja 2.000,- Ft/kártya, ami a távozás előtti leadáskor visszafizetésre kerül.

A fenti szabályok be nem tartása esetén a területhasználó személyeket a terület üzemeltetője távozásra szólíthatja fel, továbbá a horgászok esetén a fenti szabályok be nem tartása a területi jegy bevonásával is járhat, melyre a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. illetékes munkatársai jogosultak.

​ 

Terület üzemeltetője:

Fonyódi „Napsugár Club & Panzió”

 

Behúzós Horgászrend

 

Egyéb szolgáltatások

 • Behúzós horgászatra alkalmas 70 méteres partszakasz 2 horgász számára.
 • Áramvételezési lehetőség biztosított, de hosszabbító kábelt szükséges hozni.
 • A település területén belül több bevásárlóközpont is rendelkezésre áll.
 • Zuhanyzási és WC használati lehetőség biztosított a területen.

Elérhetőségeink

Fonyódi „Napsugár Club & Panzió”

Hely weboldala:  https://www.napsugarkemping.hu

Foglalás: https://napsugarclub.hu/foglal%C3%A1s

info@napsugarkemping.hu

06 30 486 39 53

A foglalás hitelesítéséhez 30% foglaló elutalása szükséges. 

 

Árak:

 

10 000 Ft/éj/hely + 2 500 Ft/éj/fő, mely magában foglalja az áram és vízvétel díját, továbbá a zuhanyzó, sátor és az illemhely használatát is. Maximum két fő végezhet horgászati tevékenységet egy adott helyen.

 

Utalással kapcsolatos tudnivalók: 

 

A foglalás időpontjától számított öt munkanapon belül kell elutalni a díjat (horgászhely használati díja). A foglalási díj nem a megadott időben történő kifizetése esetén a foglalás törlésre kerül.

 

K&H Bank

Bankszámlaszám: 10405004-50526771-74501022

 

Közlemény rovatba: a horgászhely megnevezése (Pl. Napsugár Club & Panzió 1-es behúzós horgászhely behúzós hely), a foglalás pontos dátuma (mettől meddig és kinek a nevére), horgászok száma. (Pl: Napsugár Club & Panzió 1-es behúzós hely, 2018. április 5 - április 10, Bojlis Jakab, 2 horgász)

 

Foglalás lemondása:

A foglalásod lemondásával, illetve a visszafizetéssel kapcsolatban az info@napsugarkemping.hu címre kell írnod, valamint a 06 30 486 39 53-as telefonszámot hívnod. A megadott e-mail címre elküldött üzenetednek tartalmaznia kell a foglalásod részleteit: a horgászhely megnevezése, a foglalás pontos dátuma (mettől meddig kinek a nevére), horgászok száma, és további személyek.

 

Amennyiben lemondod a foglalásod, a 30% foglaló nem kerül visszautalásra. 

 

Foglalás módosítása:

 

A foglalásod lemondásával, illetve a visszafizetéssel kapcsolatban az info@napsugarkemping.hu címre kell írnod, valamint a 06 30 486 39 53-as telefonszámot hívnod.

Ár: 10 000 Ft / éj

Térképes helykereső

Balatoni Horgászturisztikai
Adatbázis

Tovább az adatbázisra