Fishliget - Szigligeti foglalható stég

Szigliget

Kedves Horgásztársak!

 

A 2020. évtől a behúzós horgászok számára egy új lehetőség áll rendelkezésre a foglalható stégek tekintetében.  Azért hogy ezeket a kiváló lehetőségeket még hosszú időn keresztül élvezni tudjuk, az alapvető horgászetikai szabályokat be kell tartanunk. Foglalásra a nyári fürdőszezonon belül is van lehetőség. Szeretnénk megkérni Benneteket, hogy alaposan átgondolva adjátok le foglalásaitokat, mert a későn lemondott időpontok más horgászoktól vehetik el a horgászás lehetőségét. Továbbá rendkívül fontos a kulturált viselkedés, a horgászhely tisztán tartása és ilyen állapotban történő átadása, valamint az egyes helyek területhasználati szabályzatának betartása. A helyhez kapcsolódó információkat és szabályokat lentebb olvashatjátok.

 

Kérjük, hogy a foglalásod elküldése előtt figyelmesen olvasd el az összes információt a félreértések elkerülése végett és a következő szempontokat vedd figyelembe:

 

 • A foglalás minimum időtartama 72 óra, maximum időtartama 168 óra lehet.
 • A szigligeti (Fishliget) foglalható stég váltási időpontját a terület kezelője 12:00-ban határozta meg, ebből kifolyólag a következőképpen kell elküldened a foglalásodat. Példa: A heti behúzós jegy 168 órára érvényes, így ha ilyen időtartamra szeretnél foglalni, akkor az erre kialakított mezőben úgy kell megadnod az időpontokat, hogy 03.19 (hétfő) 12:00 – 03.26 (hétfő) 12:00-ig. Rövidebb intervallumú foglalások esetében is a fent leírt példa alapján kell megadnod az időpontokat.
 • Kérjük, hogy csak alaposan átgondolt foglalásokat küldj el, hogy a későbbiekben a visszamondás esélye minimális legyen.
 • A szigligeti behúzós stég foglalására a főszezonon belül is van lehetőség (ezt a táblázat is szemlélteti).
 • A két bojlis verseny időpontja alatt is lehet foglalni, de akkor nem engedélyezett a behúzós módszer gyakorlása.
 • A foglalásod elküldésével elismered és a horgászat során betartod a behúzós horgászrendet, valamint a területhasználati szabályzatot.

A behúzós stég Szigliget térségében található. Gyönyörű, rendezett környezetben várja a behúzós horgászokat a fürdőszezonon belül is.

 

Egy stég maximum 4 fő horgászatára nyújt kényelmes lehetőséget. Természetesen családtagokat, barátokat is hozhatnak magukkal a horgászok.

 

Általánosságban elmondható, hogy extra mederviszonyok nem találhatóak a térségben. Kemény és lágy részekkel egyaránt találkozhatunk, továbbá nagy kiterjedésű kagylópadokkal is, amelyeket érdemes meghorgászni. A tavaszi IBCC-n és az őszi NBBH-n a közelben horgászó csapatok igen jó eredményeket értek el, nem csak a fogott darabszám, hanem az egyedsúly tekintetében is.

 

A balatoni behúzós horgászat legfőbb nehezítő tényezője, az időjárás (másodfokú viharjelzés). Ha ilyen időjárási körülmények fogadnak bennünket és nem lehetséges a vízre szállás, akkor sem kell megijedni. Dobós horgászatra is gondolva, 100 méteren egy előre etetett hely várja a horgászokat.

 

 

Területhasználati szabályzat

 

Általános szabályok a Fishliget-en elvárt viselkedéshez!

 

1. A területre gépjárművel való behajtás, parkolás engedélyezett. A terület körbekerített és kapuval ellátott. Ki és behajtás esetén a kaput bezárni kötelező! 

 

2. A sátor felállítására a stégen és a parton is van lehetőség. Tüzet rakni, csak az arra kijelölt helyen szabad.

 

3. A horgászhely elhagyása után semmilyen eszköz ott nem hagyható, tárolható. 

 

4. A horgász hely körüli létesítmények rendeltetésszerű használata, állaguk megóvása, tisztántartása kötelező!

 

5. A horgászat befejezése után a horgászhelyeket tisztán kell elhagyni! Minden horgász köteles a víz és környéke környezetvédelmére vonatkozó rendelkezéseket betartani és másokkal betartatni!

 

6. A horgásznak rendelkeznie kell az adott évre szóló érvényes magyar állami horgászengedéllyel, területi jeggyel (dobós horgászat esetén partközeli vagy általános balatoni, behúzós esetén behúzós jegy) és minden más olyan okmánnyal, amelyet az országos horgászrend előír. A Balatoni és a Behúzós Horgászrend betartása kötelező.  

7. A hulladék, csak az erre a célra kijelölt gyűjtőkben helyezhető el. A Fishliget a Balaton fokozottan védett zónájában fekszik. Az itt tartózkodók kötelessége a környezet és a növényzet védelme.

 

8. A horgász helyen való tartózkodás és használata kizárólag a horgászati céllal díjfizetés ellenében igénybe vevők részére engedélyezett. Amennyiben a horgászhoz, horgászokhoz társaság érkezik (hozzátartozók, ismerősök, barátok) csak addig tartózkodhatnak a kijelölt helyen, ameddig azt kulturált formában teszik.

 

A fenti szabályok be nem tartása esetén a területhasználó személyeket a terület üzemeltetője távozásra szólíthatja fel, továbbá a szabálytalanság a területi jegy bevonásával is járhat, melyre a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt.-vel kötött megállapodás alapján a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. illetékes munkatársai jogosultak.

 

Kérjük vendégeinket, hogy az észlelt hiányosságokat, hibákat az észleléskor jelentsék be.

 

A terület üzemeltetője:

Máté Ádám

Behúzós horgászrend

Egyéb szolgáltatások

 • Sátrazási lehetőség a parton és a stégen is.
 • Mobil WC.
 • Bográcsozási és grillezési lehetőség (az országos tűz gyújtási szabályozás szerint).
 • Igény szerint csónakbérlés, 45 librás fokozatmentes motorral 5000 Ft/24 óra.
 • Lakókocsi bérlési lehetőség: 2 személyes 8000 Ft/24 óra.
 • A 16 nm-es stégen akár több bojlis sátor is elhelyezhető kényelmesen.
 • Parkolás közvetlenül a magánterületen belül (kerítéssel körbekerítve).

 

 A Szigligeti kikötő, strand és éttermek mindössze párszáz méterre találhatóak.

Elérhetőségeink

Horgászrenddel, boiliebalaton.hu regisztrációval, valamint bejelentkezéssel kapcsolatban, horgászhellyel kapcsolatos tudnivalókról:

 

Máté Ádám

Tel.: 06 30 480 7001

mate.adam07@gmail.com

 

 

Árak:

15 000 Ft/stég/24 óra/2 fő 

25 000 Ft/stég/24 óra/4 fő

 

Amennyiben további személyek érkeznek a horgászokhoz sátorozási céllal, nekik 3000 Ft/24 óra/fő sátorozási díjat szükséges fizetniük. Gyermekeknek nem kell.

 

A foglalás minimum időtartama 72 óra! 

 

 

Fizetés formája: 

 

Az előleg elutalása a foglalás elküldése utáni 24 órán belül szükséges, amely 50%. Ezt követően válik hitelessé a foglalás. A fennmaradó összeget a helyszínen, készpénz formájában kell kifizetni. 

 

Utalással kapcsolatos tudnivalók: 

 

A foglalás időpontjától számított 24 órán belül kell elutalni az előleget (horgászhely használati díja). Az előleg nem a megadott időben történő kifizetése esetén a foglalás törlésre kerül.

 

Bankszámlaszám: OTP Bank Máté Ádám 11773494-00451585

 

Közlemény rovatba: 

 

A horgászhely megnevezése (Pl.: Fishliget stég), a foglalás pontos dátuma (mettől meddig és kinek a nevére), horgászok száma. (Pl.: Fishliget stég, 2022. április 12 - április 17, Bojlis Árpád, 2 horgász)

 

Foglalás lemondása:

 

A foglalásodat a mate.adam07@gmail.com e-mail címen tudod lemondani. Az elküldött üzenetednek tartalmaznia kell a foglalásod részleteit: a horgászhely megnevezése, a foglalás pontos dátuma (mettől meddig kinek a nevére), horgászok száma, és további személyek.

 

Amennyiben lemondod a foglalásod, a kötbér mértéke a következőek szerint alakul:

 

A foglalás (horgászat) kezdési időpontja előtt 15 napon kívül történő lemondás esetén 10%, azaz az elutalt foglalási díj 90%-a kerül visszafizetésre.
A foglalás (horgászat) kezdési időpontja előtt 14 napon belül történő lemondás esetén a foglaló összeg nem kerül visszautalásra. 

 

Foglalás módosítása:

Amennyiben módosítani szeretnéd a foglalásod azt a mate.adam07@gmail.com címre küldött e-mail-ben, vagy a 30/480-7001-es telefonszámon tudod megtenni.

 

Sikerekben gazdag horgászatot kívánunk minden Fishliget-re érkező kedves vendégünknek! Várunk mindenkit sok szeretettel.

Privát hely foglalásaA privát helyek foglalásához be kell jelentkezni a honlapra!

Szabad helyek
számát mutató naptár

2023. december
HKSZCSPSZV
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Fehér nap - foglalható
Piros nap - foglalt
Félig fehér, félig piros nap - váltás (az adott napra már lehet foglalni)
Ár: 15 000 Ft / éj

Térképes helykereső

Balatoni Horgászturisztikai
Adatbázis

Tovább az adatbázisra