Csopak foglalható stég

Csopak

Csopak térségében került kialakításra egy behúzós horgászatra alkalmas stég. A stég közel 60 méter hosszú, amely hat parcellára van felosztva. Az helyek külön foglalhatóak, gyönyörű, rendezett környezetben várja a horgászokat a fürdőszezonon belül is.

 

Általánosságban elmondható, hogy különleges mederviszonyok nem találhatóak a térségben, de kemény és lágy részekkel egyaránt találkozhatunk, továbbá kagylópadokkal is, amelyeket érdemes meghorgászni. Dobótávra, megközelítőleg 90 méteres távolságban egy törés helyezkedik el, amelyen rengeteg kagyló él. A tavaszi IBCC-n és az őszi NBBH-n a hely közelében horgászó csapatok igen jó eredményeket értek el, nem csak a fogott darabszám, hanem az egyedsúly tekintetében is. Az említett térségben több csapat összfogása haladta meg a 300 kg-ot. Számos 15 és 20 kg fölötti példányt fektettek bölcsőbe a horgászok. Összességében elmondható, hogy a rövid távokon dobva is eredményesek lehetünk, de a nagyobb távolságok is tartogatnak bőven meglepetéseket.

 

Területhasználati szabályzat

 

A csopaki stég területhasználati szabályai strandszezon, és strandszezonon kívüli időszakra vonatkozóan.

 

 1. A stéget horgászati célra, a tulajdonos hozzájárulásával, napidíj ellenében vehető igénybe, kivétel a Csopak és Paloznak Horgászegyesület tagjai, tagsági kártya kiváltása ellenében.
 2. Napidíjat illetve tagsági kártyát a helyszínen Farkas Józsefnél vagy Szécsi Sándornál lehet kiváltani. 06 70 771 50 13
 3. Gépjárművel parkolni a strand területén kívül lévő parkolókban engedélyezett.
 4. A kijelölt un. „behúzós” horgászhelyeken az áram és vízvételezés díjfizetés ellenében történhet.
 5. Áramvételezés esetén az általános munka és tűzvédelmi előírásokat kötelező betartani, ezek betartásáért a fogyasztók a felelősek.
 6. A strand meleg vizes zuhanyzóinak és zárt WC-i  használata nem díjköteles.
 7. A horgászhelyet igénybevevők mások nyugalmát tevékenységükkel, viselkedésükkel, hangos beszéddel nem zavarhatják, amennyiben az első szóbeli felszólításra a „zavaró tevékenységet” nem szűntetik meg, úgy a terület üzemeltetője távozásra szólítja fel a szolgáltatást igénybevevő személyt/személyeket.
 8. Sátrat verni, kempingezni csak a kijelölt behúzós horgászhelyen van lehetőség, illetve az üzemeltető által külön jóváhagyott területen díjfizetés ellenében engedélyezett.
 9. Tüzet rakni a strand egész területén TILOS.
 10. A horgászhely elhagyása után semmilyen eszköz, hulladék ott nem hagyható / tárolható.
 11. A növényzet irtása és károsítása bármilyen formában TILOS.
 12. A strand területén a létesítmények rendeltetésszerű használata, állaguk megóvása, tisztántartásuk a szolgáltatást igénybe vevők kötelezettsége.
 13. Illegális hulladék elhelyezés a strand egész területén szigorúan TILOS! A keletkezett hulladékot vagy a hulladékgyűjtő edényekben vagy külön hulladékgyűjtő zsákokban szükséges elhelyezni.
 14. A kijelölt „behúzós” horgászhelyeken és az üzemeltető által kijelölt egyéb területeken díjfizetés ellenében tartózkodó horgászok által igénybe vett, kijelölt területek más személyek által horgászati céllal való használata TILOS.
 15. A kijelölt „behúzós” horgászhelyeken az életvitelszerű tartózkodás (Pl: sátorozás, áramvételi lehetőség, zuhanyzó használata) kizárólag a helyeket horgászati céllal díjfizetés ellenében igénybe vevők részére engedélyezett. Amennyiben a horgászhoz/horgászokhoz társaság érkezik (hozzátartozók, ismerősök, barátok) csak addig tartózkodhatnak a kijelölt horgászhelyen, ameddig azt kulturált formában mások zavarása nélkül (a szabályzatnak megfelelően) teszik. .
 16. A fenti szabályok be nem tartása esetén a területhasználó személyeket a terület üzemeltetője távozásra szólíthatja fel.
 17. A stégről a strand területére menni szigorúan tilos!

 

       Terület üzemeltetője:

 

 

               Szécsi Tünde E.V.                                                        Szécsi Sándor

         Adószám:66846246-2-29                                               06 70 7715013                                 

                                                                                                                                  

 

 

Balatoni horgászrend

 

Behúzós horgászrend

Egyéb szolgáltatások

 1. Áramvételezési lehetőség ősztől áll rendelkezésre.
 2. Egy lefoglalt parcellán egyidejűleg két fő végezhet horgászati tevékenységet.
 3. A stég alapterülete 240 m2, 60 méter hosszú, egy hely 10 méter széles.
 4. Sólyahely
 5. Illemhely és zuhanyzási lehetőség a szomszéd strandon biztosított a főszezonon kívül is. Megközelítőleg 50 méteres távolságban található a horgászhelyektől.
 6. Kihelyezett tábla, amin hasznos információk találhatóak: vízimentők száma, stég gps koordinátái, csónakhoz tartozó kötelező felszerelések.
 7. Csónak, akkumulátor és csónakmotor bérlési lehetőség.
 8. Parkolási lehetőség biztosított közvetlenül a stég mögötti parkolóban.
 9. Élelmiszerboltok a település központjában találhatóak.
 10. A felszerelések bepakolására kézikocsi is biztosított.

Elérhetőségeink

Foglalás és további információ:

 

Szécsi Sándor

06 70 771 50 13

szecsisandor13@gmail.com

csopakisteg@gmail.com

 

4000 Ft/fő/24 óra

 

Fizetni a helyszínen lehet vagy előreutalással.

 

A horgászhely Facebook oldalán további képek tekinthetőek meg:

https://www.facebook.com/stegcsopak/

Ár: 4 000 Ft / éj

Térképes helykereső

Balatoni Horgászturisztikai
Adatbázis

Tovább az adatbázisra