Balatonmáriafürdő Bárdos strand behúzós horgászhely

Balatonmáriafürdő

Kedves Horgásztársak!

 

A 2018. évtől a behúzós horgászok számára egy új lehetőség áll rendelkezésre a foglalható helyek tekintetében. Ahhoz, hogy ezeket a kiváló lehetőségeket még hosszú éveken keresztül élvezni tudjuk, az alapvető horgászetikai szabályokat be kell tartanunk. Foglalásra a nyári fürdőszezonon kívül van lehetőség, amely tavasszal és ősszel 3-3 hónapot jelent. Ezért szeretnénk kérni Benneteket, hogy alaposan átgondolva adjátok le foglalásaitokat, mert a későn lemondott időpontok más horgászoktól vehetik el a lehetőséget. Emellett még kiemelkedően fontos a kulturált viselkedés, a horgászhely tisztán tartása és ilyen állapotban történő átadása, valamint az egyes helyek területhasználati szabályzatának betartása. A helyhez kapcsolódó információkat és szabályokat lentebb olvashatjátok. Azon horgászokat, akik nem a fentiek szerint végzik horgászati tevékenységüket, a foglalás lehetőségétől eltilthatjuk.

 

Kérjük, hogy a foglalásod elküldése előtt figyelmesen olvasd el az összes információt a félreértések elkerülése végett, továbbá a következő szempontokat vedd figyelembe:

 

  • A foglalás maximum időtartama 168 óra lehet
  • A Balatonmáriafürdőn található foglalható helyek váltási időpontját a terület kezelője 12:00-ban határozta meg, ebből kifolyólag a következő képpen kell elküldened a foglalásodat. Példa: A heti behúzós jegy 168 órára érvényes, így ha ilyen időtartamra szeretnél foglalni, akkor az erre kialakított mezőben úgy kell megadnod az időpontokat, hogy 03.19 (hétfő) 12:00 – 03.26 (hétfő) 12:00-ig. Rövidebb intervallumú foglalások esetében is a fent leírt példa alapján kell megadnod az időpontokat.
  • Kérjük, hogy csak alaposan átgondolt foglalásokat küldj el, hogy a későbbiekben a visszamondás esélye minimális legyen.
  • Egy regisztrált tagnak legfeljebb két jövőbe mutató foglalása lehet!
  • A kijelölt behúzós horgászhelyek foglalására a fürdőszezonon és a két bojlis versenyen kívül van lehetőség (ezt a táblázat is szemlélteti).
  • A foglalásod elküldésével elismered és a horgászat során betartod a behúzós horgászrendet, valamint a területhasználati szabályzatot.

 

A hely kiemelkedő adottságokkal rendelkezik nem csak az infrastruktúra, hanem a horgászat szempontjából is. Gyönyörű, rendezett környezetben várja a behúzós horgászokat a fürdőszezonon kívül.

 

Az állás 20 méteres partszakasszal rendelkezik. 1-3 fő horgászatára nyújt kényelmes lehetőséget. Természetesen családtagokat, barátokat is hozhatnak magukkal a horgászok.

 

Foglalásra az adott tárgyévben 03.01-05.15 és 09.15-11.30 között van lehetőség. A horgászhelyet a távozás napján 12:00-ig kell átadni a megfelelő állapotban.

 

Általánosságban elmondható, hogy különleges mederviszonyok nem találhatóak a térségben, de kemény és lágy részekkel egyaránt találkozhatunk, továbbá kagylópadokkal is, amelyeket érdemes meghorgászni. A tavaszi IBCC-n és az őszi NBBH-n az itt horgászó csapatok igen jó eredményeket értek el, nem csak a fogott darabszám, hanem az egyedsúly tekintetében is. Számos 15 és 20 kg fölötti példányt fektettek bölcsőbe a horgászok, de a közelben volt már példa 30 kg fölötti fogásra is. Balatonmáriafürdő térsége igen jó halsűrűségnek örvend, ezt a versenyek, illetve az itt helyet foglaló horgászok is több alkalommal bizonyították már.

 

Területhasználati szabályzat

 

(Balatonmáriafürdő strand területhasználati szabályai a strandszezonon kívüli szeptember 16-tól május 15-ig terjedő időszakra vonatkozóan)

 

  • A strand területére gépjárművel való behajtás csak a horgászati és kiegészítő felszerelések gépjárműbe való ki- és bepakolása céljából és annak idejére engedélyezett. Gépjárművel parkolni a strand területén kívül lévő parkolókban engedélyezett.
  • A strand területén gépjárművel közlekedni csak a felszerelések szállítása érdekében lehetséges a kijelölt, kavicsozott sétányokon.
  • A kijelölt un. „behúzós” horgászhelyeken az áram és vízvételezés díjfizetés ellenében történhet.
  • A horgászhelyeken max. 3680 W teljesítmény (1x16A) áll rendelkezésre. 
  • Áramvételezés esetén az általános munka és tűzvédelmi előírásokat kötelező betartani, ezek betartásáért a fogyasztók a felelősek.
  • A strand meleg vizes zuhanyzóinak és zárt WC-inek használata díjfizetés ellenében történhet.
  • A horgászhelyet igénybevevők mások nyugalmát tevékenységükkel, viselkedésükkel, hangos beszéddel nem zavarhatják, amennyiben az első szóbeli felszólításra a „zavaró tevékenységet” nem szűntetik meg, úgy a terület üzemeltetője távozásra szólítja fel a szolgáltatást igénybevevő személyt/személyeket.
  • Sátrat verni, kempingezni csak a kijelölt horgászhelyen található esőbeállók mellett 10 méteren belül van lehetőség, illetve az üzemeltető által külön jóváhagyott területen díjfizetés ellenében engedélyezett.
  • Tüzet rakni a strand egész területén TILOS.
  • A horgászhely elhagyása után semmilyen eszköz, hulladék ott nem hagyható / tárolható.
  • A növényzet irtása és károsítása bármilyen formában TILOS.
  • A stégek használata csak a csónakok kikötésére és a csónakokba történő ki- és beszállás céljából engedélyezett.
  • A strand területén a létesítmények rendeltetésszerű használata, állaguk megóvása, tisztántartásuk a szolgáltatást igénybe vevők kötelezettsége.
  • Illegális hulladék elhelyezés a strand egész területén szigorúan TILOS! A keletkezett hulladékot vagy a hulladékgyűjtő edényekben vagy külön hulladékgyűjtő zsákokban szükséges elhelyezni.
  • A strand területére háziállatot (különösképpen kutyát) behozni TILOS!
  • A kijelölt „behúzós” horgászhelyeken és az üzemeltető által kijelölt egyéb területeken díjfizetés ellenében tartózkodó horgászok által igénybe vett, kijelölt területek más személyek által horgászati céllal való használata TILOS.
  • A kijelölt „behúzós” horgászhelyeken az életvitelszerű tartózkodás (Pl: sátorozás, áramvételi lehetőség, zuhanyzó használata) kizárólag a helyeket horgászati céllal díjfizetés ellenében igénybe vevők részére engedélyezett. Amennyiben a horgászhoz/horgászokhoz társaság érkezik (hozzátartozók, ismerősök, barátok) csak addig tartózkodhatnak a kijelölt horgászhelyen, ameddig azt kulturált formában mások zavarása nélkül (a szabályzatnak megfelelően) teszik. 
  • A strandszezonon kívül szeptember 16-tól május 15-ig terjedő időszakban a strand part menti területe elsősorban a horgászati célokat szolgál, így a fürdőzési vagy egyéb vizisport folytatási szándékkal érkezőknek tekintettel kell lenniük a horgászoknak mind a parton, mind a vízben lévő felszereléseikre és az általuk folytatott horgászati tevékenységre.

 

A fenti szabályok be nem tartása esetén a területhasználó személyeket a terület üzemeltetője távozásra szólíthatja fel, továbbá a horgászok esetén a fenti szabályok be nem tartása a területi jegy bevonásával is járhat, melyre a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt-vel kötött megállapodás alapján a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. illetékes munkatársai jogosultak.

 

Terület üzemeltetője:

Balatonmáriafürdő Község Önkormányzata

8647 Balatonmáriafürdő

Gróf Széchényi Imre tér 9.

 

Behúzós horgászrend

 

Egyéb szolgáltatások

  • Behúzós horgászatra alkalmas 20 méteres partszakasz 1-3 horgász számára.
  • Áramvételezési lehetőség biztosított a horgászhelyen.
  • Zuhanyzási és WC használati lehetőség biztosított a területen.

 

A település területén élelmiszerbolt és horgászbolt is rendelkezésre áll.

 

Parkolásra van lehetőség a strand mellett, a fűre ráhajtani szigorúan tilos! A sátrak elhelyezése (aljzattal együtt) a kijelölt horgászhelyen lehetséges. Lakókocsi használatára nincs lehetőség!

Elérhetőségeink

Horváth Máté

Tel.: +36 30 835 8856

 

Árak:

 

7000 Ft/éj/fő, mely magában foglalja az áram és vízvétel díját, továbbá a zuhanyzó és az illemhely használatát is. Maximum három fő végezhet horgászati tevékenységet egy adott helyen.

 

Utalással kapcsolatos tudnivalók: 

 

Utalással kapcsolatban kérünk először mindenképpen egyeztess a fent megadott telefonszámon.

 


Bankszámlaszám: 66900045-10003176

Kedvezményezett: Balatonmáriafürdő Község Önkormányzata
 

 

Közlemény rovatba: a horgászhely megnevezése (Pl: Balatonmáriafürdő 1-es behúzós horgászhely), a foglalás pontos dátuma (mettől meddig és kinek a nevére), horgászok száma. (Pl: Balatonmáriafürdő 1-es horgászhely, 2021. április 5 - április 10, Bojlis Árpád, 2 horgász)

 

Foglalás lemondása:

 

A foglalásod lemondását el kell küldened az marketing@balatonmariafurdo.hu e-mail címre, és a visszafizetéssel kapcsolatban is erre a címre kell írnod. Az üzenetednek tartalmaznia kell a foglalásod részleteit: a horgászhely megnevezése, a foglalás pontos dátuma (mettől-meddig kinek a nevére), horgászok száma, és további személyek.

 

 

Amennyiben lemondod a foglalásod, a kötbér mértéke a következőek szerint alakul:

  • A foglalás (horgászat) kezdési időpontja előtt 15 napon kívül történő lemondás esetén 10%, azaz az elutalt foglalási díj 90%-a kerül visszafizetésre.
  • A foglalás (horgászat) kezdési időpontja előtt 14 napon belül történő lemondás esetén 30%, azaz az elutalt foglalási díj 70%-a kerül visszafizetésre.

Foglalás módosítása:

 

Amennyiben módosítani szeretnéd a foglalásod szintén a marketing@balatonmariafurdo.hu címre kell írnod. 

Privát hely foglalásaA privát helyek foglalásához be kell jelentkezni a honlapra!

Szabad helyek
számát mutató naptár

2024. június
HKSZCSPSZV
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Fehér nap - foglalható
Piros nap - foglalt
Félig fehér, félig piros nap - váltás (az adott napra már lehet foglalni)
Ár: 7 000 Ft / éj

Térképes helykereső

Balatoni Horgászturisztikai
Adatbázis

Tovább az adatbázisra