Balatonfenyves Csalogány-strand behúzós horgászhely - Jelenleg nem foglalható! (zárva)

Balatonfenyves

Kedves Horgásztársak!

 

A 2018. évtől a behúzós horgászok számára egy új lehetőség áll rendelkezésre a foglalható helyek tekintetében. Ahhoz, hogy ezeket a kiváló lehetőségeket még hosszú éveken keresztül élvezni tudjuk, az alapvető horgászetikai szabályokat be kell tartanunk. Foglalásra a nyári fürdőszezonon kívül van lehetőség, amely tavasszal és ősszel 3-3 hónapot jelent. Ezért szeretnénk kérni Benneteket, hogy alaposan átgondolva adjátok le foglalásaitokat, mert a későn lemondott időpontok más horgászoktól vehetik el a lehetőséget. Emellett még kiemelkedően fontos a kulturált viselkedés, a horgászhely tisztán tartása és ilyen állapotban történő átadása, valamint az egyes helyek területhasználati szabályzatának betartása. A helyhez kapcsolódó információkat és szabályokat lentebb olvashatjátok. Azon horgászokat, akik nem a fentiek szerint végzik horgászati tevékenységüket, a foglalás lehetőségétől eltilthatjuk.

 

Kérjük, hogy a foglalásod elküldése előtt figyelmesen olvasd el az összes információt a félreértések elkerülése végett, továbbá a következő szempontokat vedd figyelembe:

 

 • A foglalás maximum időtartama 168 óra lehet
 • A balatonfenyvesi foglalható helyek váltási időpontját a terület kezelője 12:00-ban határozta meg, ebből kifolyólag a következő képpen kell elküldened a foglalásodat. Példa: A heti behúzós jegy 168 órára érvényes, így ha ilyen időtartamra szeretnél foglalni, akkor az erre kialakított mezőben úgy kell megadnod az időpontokat, hogy 03.19 (hétfő) 12:00 – 03.26 (hétfő) 12:00-ig. Rövidebb intervallumú foglalások esetében is a fent leírt példa alapján kell megadnod az időpontokat.
 • Kérjük, hogy csak alaposan átgondolt foglalásokat küldj el, hogy a későbbiekben a visszamondás esélye minimális legyen.
 • Egy regisztrált tagnak legfeljebb két jövőbe mutató foglalása lehet!
 • A kijelölt behúzós horgászhelyek foglalására a fürdőszezonon és a két bojlis versenyen kívül van lehetőség (ezt a táblázat is szemlélteti).

A foglalásod elküldésével elismered és a horgászat során betartod a behúzós horgászrendet, valamint a területhasználati szabályzatot.

 

 

A „Balatonfenyves, Csalogány-strand behúzós horgászhely” Balatonfenyves keleti partszakaszán található. A hely kiemelkedő adottságokkal rendelkezik nem csak az infrastruktúra, hanem a horgászat szempontjából is. Gyönyörű, rendezett környezetben várja a behúzós horgászokat a fürdőszezonon kívül.

 

A hely 20 méteres partszakasszal rendelkezik és 2 fő horgászatára nyújt kényelmes lehetőséget. Természetesen családtagokat, barátokat is hozhatnak magukkal a horgászok.

 

Foglalásra az adott tárgyévben 03.01-05.01 és 09.15-11.30 között van lehetőség. A horgászhelyet a távozás napján 12:00-ig kell átadni a megfelelő állapotban.

 

Általánosságban elmondható, hogy különleges mederviszonyok nem találhatóak a térségben, de kemény és lágy részekkel egyaránt találkozhatunk, továbbá kagylópadokkal is, amelyeket érdemes meghorgászni. A tavaszi IBCC-n és az őszi NBBH-n az itt horgászó csapatok igen jó eredményeket értek el, nem csak a fogott darabszám, hanem az egyedsúly tekintetében is. Számos 15 és 20 kg feletti példányt fektettek bölcsőbe a horgászok. Balatonfenyves térsége igen jó halsűrűségnek örvend, ezt a versenyek, illetve az itt helyet foglaló horgászok is több alkalommal bizonyították már.

 

Területhasználati szabályzat

(Balatonfenyves, Csalogány-strand területhasználati szabályai a strandszezonon kívüli szeptember 15-től május 01-ig terjedő időszakra vonatkozóan)

 

 1. Gépjárművel parkolni a strand területén kívül lévő parkolókban engedélyezett.
 2. A kijelölt un. „behúzós” horgászhelyen az áram és vízvételezés díjfizetés ellenében történhet
 3. Áramvételezés esetén az általános munka és tűzvédelmi előírásokat kötelező betartani, ezek betartásáért a fogyasztók a felelősek.
 4. A strandon lévő hideg vizes zuhanyoszlop, valamint a WC használata a strand üzemeltetőjével történt egyeztetés alapján díjfizetés ellenében történhet. 
 5. A horgászhelyet igénybevevők mások nyugalmát tevékenységükkel, viselkedésükkel, hangos beszéddel nem zavarhatják, amennyiben az első szóbeli felszólításra a „zavaró tevékenységet” nem szűntetik meg, úgy a terület üzemeltetője távozásra szólítja fel a szolgáltatást igénybevevő személyt/személyeket.
 6. Sátrat verni, kempingezni csak a kijelölt behúzós horgászhelyen van lehetőség, illetve az üzemeltető által külön jóváhagyott területen díjfizetés ellenében engedélyezett.
 7. Tüzet rakni a strand egész területén TILOS.
 8. A horgászhely elhagyása után semmilyen eszköz, hulladék ott nem hagyható / tárolható.
 9. A növényzet irtása és károsítása bármilyen formában TILOS.
 10. A strand területén a létesítmények rendeltetésszerű használata, állaguk megóvása, tisztántartásuk a szolgáltatást igénybe vevők kötelezettsége.
 11. Illegális hulladék elhelyezés a strand egész területén szigorúan TILOS! A keletkezett hulladékot vagy a hulladékgyűjtő edényekben vagy külön hulladékgyűjtő zsákokban szükséges elhelyezni.
 12. A strand területére állatot (különösképpen kutyát) behozni TILOS!
 13. A kijelölt „behúzós” horgászhelyeken és az üzemeltető által kijelölt egyéb területeken díjfizetés ellenében tartózkodó horgászok által igénybe vett, kijelölt területek más személyek által horgászati céllal való használata TILOS.
 14. A kijelölt „behúzós” horgászhelyeken az életvitelszerű tartózkodás (Pl: sátorozás, áramvételi lehetőség, zuhanyzó használata) kizárólag a helyet horgászati céllal díjfizetés ellenében igénybe vevők részére engedélyezett. Amennyiben a horgászhoz/horgászokhoz társaság érkezik (hozzátartozók, ismerősök, barátok) csak addig tartózkodhatnak a kijelölt horgászhelyen, ameddig azt kulturált formában mások zavarása nélkül (a szabályzatnak megfelelően) teszik. 
 15. A strandszezonon kívül szeptember 16-tól május 01-ig terjedő időszakban a strand part menti területe elsősorban a horgászati célokat szolgál, így a fürdőzési vagy egyéb vizisport folytatási szándékkal érkezőknek tekintettel kell lenniük a horgászoknak mind a parton, mind a vízben lévő felszereléseikre és az általuk folytatott horgászati tevékenységre.
 16. Május 01-től - szeptember 15-ig terjedő időszakban a strand területén horgászat nem engedélyezett.

 

 

A fenti szabályok be nem tartása esetén a területhasználó személyeket a terület üzemeltetője távozásra szólíthatja fel, továbbá a horgászok esetén a fenti szabályok be nem tartása a területi jegy bevonásával is járhat, melyre a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt-vel kötött megállapodás alapján a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. illetékes munkatársai jogosultak.

Május 01-től - szeptember 15-ig terjedő időszakban a strand területén horgászat nem engedélyezett.

 

Terület üzemeltetője:

Balatonfenyves Önkormányzata

 

Behúzós horgászrend

 

 

 

 

Egyéb szolgáltatások

 • Behúzós horgászatra alkalmas 20 méteres partszakasz 2 horgász számára.
 • Áramvételezési lehetőség biztosított a horgászhelyen.
 • A település területén belül több bevásárlóközpont is rendelkezésre áll.
 • Zuhanyzási és WC használati lehetőség biztosított a területen.

 

Parkolásra van lehetőség a strand mellett, a fűre ráhajtani szigorúan tilos! A sátrak elhelyezésére (aljzattal együtt) a kijelölt helyen van lehetőség. Lakókocsi használatára nincs lehetőség.

Elérhetőségeink

Farkas Tamás

muszak@balatonfenyves.hu

06 85 889 110

Árak:

 

5000 Ft/éj/hely, mely magában foglalja az áram és vízvétel díját, továbbá a zuhanyzó és az illemhely használatát is. Maximum két fő végezhet horgászati tevékenységet egy adott helyen.

 

 

Utalással kapcsolatos tudnivalók: 

 

A foglalás időpontjától számított hét munkanapon belül kell elutalni a díjat (horgászhely használati díja). A foglalási díj nem a megadott időben történő kifizetése esetén a foglalás törlésre kerül.

 

Bankszámlaszám: OTP Bank 11743095-15399052

 

Közlemény rovatba: a horgászhely megnevezése (Pl: Balatonfenyves, Csalogány-strand behúzós hely), a foglalás pontos dátuma (mettől meddig és kinek a nevére), horgászok száma. (Pl: Balatonfenyves, Csalogány-strand behúzós hely, 2018. április 5 - április 10, Bojlis Jakab, 2 horgász)

 

Foglalás lemondása:

 

A foglalásod lemondását el kell küldened az muszak@balatonfenyves.hu e-mail címre, a visszafizetéssel kapcsolatban pedig a muszak@balatonfenyves.hu címre kell írnod. Mindkét címre elküldött üzenetednek tartalmaznia kell a foglalásod részleteit: a horgászhely megnevezése, a foglalás pontos dátuma (mettől meddig kinek a nevére), horgászok száma, és további személyek.

 

Amennyiben lemondod a foglalásod, a kötbér mértéke a következőek szerint alakul:

 • A foglalás (horgászat) kezdési időpontja előtt 15 napon kívül történő lemondás esetén 10%, azaz az elutalt foglalási díj 90%-a kerül visszafizetésre.
 • A foglalás (horgászat) kezdési időpontja előtt 14 napon belül történő lemondás esetén 30%, azaz az elutalt foglalási díj 70%-a kerül visszafizetésre.

Foglalás módosítása:

 

Amennyiben módosítani szeretnéd a foglalásod az muszak@balatonfenyves.hu címre kell írnod, vagy a 06 85 889 110-es telefonszámot kell hívnod.

Privát hely foglalásaA privát helyek foglalásához be kell jelentkezni a honlapra!

Szabad helyek
számát mutató naptár

2023. június
HKSZCSPSZV
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Fehér nap - foglalható
Piros nap - foglalt
Félig fehér, félig piros nap - váltás (az adott napra már lehet foglalni)
Ár: 5 000 Ft / éj

Térképes helykereső

Balatoni Horgászturisztikai
Adatbázis

Tovább az adatbázisra