Balatonboglár 3-as foglalható horgászhely

Balatonboglár

Balatonboglár 3-as foglalható horgászhely

 

Kedves Horgásztársak!

 

A 2020. évtől a behúzós horgászok számára egy új lehetőség áll rendelkezésre a foglalható horgászhelyek tekintetében.  Azért hogy ezeket a kiváló lehetőségeket még hosszú időn keresztül élvezni tudjuk, az alapvető horgászetikai szabályokat be kell tartanunk. Foglalásra a nyári fürdőszezonon belül is van lehetőség. Szeretnénk megkérni Benneteket, hogy alaposan átgondolva adjátok le foglalásaitokat, mert a későn lemondott időpontok más horgászoktól vehetik el a horgászás lehetőségét. Továbbá rendkívül fontos a kulturált viselkedés, a horgászhely tisztán tartása és ilyen állapotban történő átadása, valamint az egyes helyek területhasználati szabályzatának betartása. A helyhez kapcsolódó információkat és szabályokat lentebb olvashatjátok.

 

Kérjük, hogy a foglalásod elküldése előtt figyelmesen olvasd el az összes információt a félreértések elkerülése végett és a következő szempontokat vedd figyelembe:

 

  • A foglalás minimum időtartama 72 óra lehet.
  • A Balatonboglár 3-as foglalható horgászhely váltási időpontját a terület kezelője 12:00-ban határozta meg, ebből kifolyólag a következőképpen kell elküldened a foglalásodat. Példa: A heti behúzós jegy 168 órára érvényes, így ha ilyen időtartamra szeretnél foglalni, akkor az erre kialakított mezőben úgy kell megadnod az időpontokat, hogy 03.19 (hétfő) 12:00 – 03.26 (hétfő) 12:00-ig. Rövidebb intervallumú foglalások esetében is a fent leírt példa alapján kell megadnod az időpontokat.
  • Kérjük, hogy csak alaposan átgondolt foglalásokat küldj el, hogy a későbbiekben a visszamondás esélye minimális legyen.
  • A Balatonboglár 3-as horgászhely foglalására a főszezonon belül is van lehetőség (ezt a táblázat is szemlélteti).
  • A két bojlis verseny időpontja alatt is lehet foglalni, de akkor nem engedélyezett a behúzós módszer gyakorlása.
  • A foglalásod elküldésével elismered és a horgászat során betartod a behúzós horgászrendet, valamint a területhasználati szabályzatot.

A foglalható horgászhelyek Balatonbogláron találhatóak. Gyönyörű, rendezett környezetben várja a behúzós horgászokat a fürdőszezonon belül is.

 

Egy horgászhely maximum 2 fő horgászatára nyújt kényelmes lehetőséget. Természetesen családtagokat, barátokat is hozhatnak magukkal a horgászok. Az alapterület 3200 négyzetméter terjedelmű zárt terület, amely 60 méter széles partszakasszal rendelkezik, ahol 3 darab foglalható horgászhely lett kialakítva. Helyenként, 20 méter széles terület áll rendelkezésre, a hozzánk érkező vendégek részére.

 

FONTOS megjegyezni, hogy a területtől balra egy strand található, illetve a területtől jobbra pedig egy kemping üzemel. Nyári időszakban lehet számítani a megnövekvő fürdőzők számára, illetve a hajós, csónakos forgalom is fellendül. Zsinórsüllyesztő ólmok használata ajánlott!

 

Mederviszonyok tekintetében 2 darab jelentősebb törés található, melyen kemény és lágy részekkel egyaránt találkozhatunk, továbbá nagy kiterjedésű kagylópadokkal is, amelyeket érdemes meghorgászni. Az első törés dobótávon is elérhető távolságban található (80-100 méter). A meghorgászható 450 méteres távon, közel 3,5 – 4 méteres vízmélységgel is találkozhatunk. A tavaszi IBCC-n és az őszi NBBH-n a közelben horgászó csapatok igen jó eredményeket értek el, nem csak a fogott darabszám, hanem az egyedsúly tekintetében is. Számos 15 és 20 kg feletti példányt fektettek bölcsőbe a horgászok, de volt már példa 28 kg feletti fogásra is.

 

A balatoni behúzós horgászat legfőbb nehezítő tényezője, az időjárás (másodfokú viharjelzés). Ha ilyen időjárási körülmények fogadnak bennünket és nem tudunk vízre szállni, akkor sem kell megijedni. A horgászhely előtt, 80-100 méterre található az első törés, ami közel 2,5 méter mélységig letörik. Dobós horgászatra is kiváló a terület.

 

Áramvételezés szempontjából az akkumulátorok és telefonok töltését, illetve kisebb fogyasztók energiaellátását tudjuk biztosítani. 2023-as évre az áramellátás megfelelő bővítése, kiépítésre kerül. Így, az idei évben, legyetek kedvesek a mellőzni a hősugárzók használatát. Hosszabbító kábelt, legyetek kedvesek magatokkal hozni.

 

 

Területhasználati szabályzat

 

Általános szabályok a horgászhelyen elvárt viselkedéshez!

 

1. A területre gépjárművel való behajtás, parkolás engedélyezett. A terület körbekerített és kapuval ellátott. Ki és behajtás esetén a kaput bezárni kötelező! 

 

2. A sátor felállítására a parton van lehetőség. Tüzet rakni, csak az arra kijelölt helyen szabad.

 

3. A horgászhely elhagyása után semmilyen eszköz ott nem hagyható, tárolható. 

 

4. A horgászhely körüli létesítmények rendeltetésszerű használata, állaguk megóvása, tisztántartása kötelező!

 

5. A horgászat befejezése után a horgászhelyeket tisztán kell elhagyni! Minden horgász köteles a víz és környéke környezetvédelmére vonatkozó rendelkezéseket betartani és másokkal betartatni!

 

6. A horgásznak rendelkeznie kell az adott évre szóló érvényes magyar állami horgászengedéllyel, területi jeggyel (dobós horgászat esetén partközeli vagy általános balatoni, behúzós esetén behúzós jegy) és minden más olyan okmánnyal, amelyet az országos horgászrend előír. A Balatoni és a Behúzós Horgászrend betartása kötelező.  

 

7.  A hulladék, csak az erre a célra kijelölt gyűjtőkben helyezhető el. Az itt tartózkodók kötelessége a környezet és a növényzet védelme.

 

8. A horgászhelyen való tartózkodás és használata kizárólag a horgászati céllal díjfizetés ellenében igénybe vevők részére engedélyezett. Amennyiben a horgászhoz, horgászokhoz társaság érkezik (hozzátartozók, ismerősök, barátok), csak addig tartózkodhatnak a kijelölt helyen, ameddig azt kulturált formában teszik.

 

9. A fenti szabályok be nem tartása esetén a területhasználó személyeket a terület üzemeltetője távozásra szólíthatja fel, továbbá a szabálytalanság a területi jegy bevonásával is járhat, melyre a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt.-vel kötött megállapodás alapján a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. illetékes munkatársai jogosultak.

 

 

Kérjük vendégeinket, hogy az észlelt hiányosságokat, hibákat az észleléskor jelentsék be.

 

A terület üzemeltetője:

Valent Szabolcs

Egyéb szolgáltatások

Az ár tartalmazza:

  • Sátorozás, áramvétel, továbbá az illemhely használata is biztosított.
  • Mobil WC.
  • Bográcsozási és grillezési lehetőség (az országos tűz gyújtási szabályozás szerint).
  • Parkolás közvetlenül a magánterületen belül (kerítéssel körbekerítve).

 

 A Balatonboglári kikötő, strand és éttermek mindössze párszáz méterre találhatóak. Bevásárlóközpont 1 km-en belül megtalálható.

Elérhetőségeink

Horgászrenddel, boiliebalaton.hu regisztrációval, valamint bejelentkezéssel kapcsolatos tudnivalókról:

 

Csorba Péter

06 20 413 9548

csorbapeter@balatonihal.hu

 

Horgászhely foglalással kapcsolatban, horgászhellyel kapcsolatos tudnivalókról:

 

Valent Szabolcs

06 30 785 0899

vasza07@gmail.com

 

 A foglalás minimum időtartama 72 óra!

 

Ár:

16 000 Ft/horgászhely/éj

 

Amennyiben további személyek érkeznek a horgászokhoz sátorozási céllal, nekik 3000 Ft/éj/fő sátorozási díjat szükséges fizetniük. Gyermekeknek nem kell.

 

 

Fizetés formája: 

 

Az előleg elutalása a foglalás elküldése utáni 24 órán belül szükséges, amely 50%. Ezt követően válik hitelessé a foglalás. A fennmaradó összeget a helyszínen, készpénz formájában kell kifizetni. 

 

Utalással kapcsolatos tudnivalók: 

 

A foglalás időpontjától számított 24 órán belül kell elutalni az előleget (horgászhely használati díja). Az előleg nem a megadott időben történő kifizetése esetén a foglalás törlésre kerül.

 

Bankszámlaszám: OTP Bank Valent Szabolcs 11773432-00903453

 

Közlemény rovatba: a horgászhely megnevezése (Pl.: Balatonboglár 3-as foglalható horgászhely), a foglalás pontos dátuma (mettől meddig és kinek a nevére), horgászok száma. (Pl.: Balatonboglár 3-as foglalható horgászhely, 2022.október 12 - október 17, Bojlis Árpád, 2 horgász)

 

Foglalás lemondása:

 

A foglalásodat a vasza07@gmail.com e-mail címen tudod lemondani. Az elküldött üzenetednek tartalmaznia kell a foglalásod részleteit: a horgászhely megnevezése, a foglalás pontos dátuma (mettől meddig kinek a nevére), horgászok száma, és további személyek.

 

Amennyiben lemondod a foglalásod, a kötbér mértéke a következőek szerint alakul:

 

A foglalás (horgászat) kezdési időpontja előtt 15 napon kívül történő lemondás esetén 10%, azaz az elutalt foglalási díj 90%-a kerül visszafizetésre.
A foglalás (horgászat) kezdési időpontja előtt 14 napon belül történő lemondás esetén a foglaló összeg nem kerül visszautalásra. 

 

Foglalás módosítása:

Amennyiben módosítani szeretnéd a foglalásod azt a vasza07@gmail.com címre küldött e-mail-ben, vagy a 06 30 785 0899-es telefonszámon tudod megtenni.

 

 

Sikerekben gazdag horgászatot kívánunk minden hozzánk érkező kedves vendégünknek! Várunk mindenkit sok szeretettel.

Privát hely foglalásaA privát helyek foglalásához be kell jelentkezni a honlapra!

Szabad helyek
számát mutató naptár

2024. június
HKSZCSPSZV
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Fehér nap - foglalható
Piros nap - foglalt
Félig fehér, félig piros nap - váltás (az adott napra már lehet foglalni)
Ár: 16 000 Ft / éj

Térképes helykereső

Balatoni Horgászturisztikai
Adatbázis

Tovább az adatbázisra