Balatonberény, Községi strand 2-es behúzós horgászhely

Balatonberény

Kedves Horgásztársak!

 

A 2022. év szeptember 16-tól a behúzós horgászok számára egy új lehetőség áll rendelkezésre a foglalható helyek tekintetében. Ahhoz, hogy ezeket a kiváló lehetőségeket még hosszú éveken keresztül élvezni tudjuk, az alapvető horgászetikai szabályokat be kell tartanunk. Foglalásra a nyári fürdőszezonon kívül van lehetőség, amely tavasszal és ősszel 3-3 hónapot jelent. Ezért szeretnénk kérni Benneteket, hogy alaposan átgondolva adjátok le foglalásaitokat, mert a későn lemondott időpontok más horgászoktól vehetik el a lehetőséget. Emellett még kiemelkedően fontos a kulturált viselkedés, a horgászhely tisztán tartása és ilyen állapotban történő átadása, valamint az egyes helyek területhasználati szabályzatának betartása. A helyhez kapcsolódó információkat és szabályokat lentebb olvashatjátok. Azon horgászokat, akik nem a fentiek szerint végzik horgászati tevékenységüket, a foglalás lehetőségétől eltilthatjuk.

 

Kérjük, hogy a foglalásod elküldése előtt figyelmesen olvasd el az összes információt a félreértések elkerülése végett, továbbá a következő szempontokat vedd figyelembe:

 

 • A foglalás minimum időtartama 72 óra, maximum időtartama 168 óra lehet.
 • A Balatonberényi Községi strandon található foglalható helyek váltási időpontját a terület kezelője 12:00-ban határozta meg, ebből kifolyólag a következő képpen kell elküldened a foglalásodat. Példa: A heti behúzós jegy 168 órára érvényes, így ha ilyen időtartamra szeretnél foglalni, akkor az erre kialakított mezőben úgy kell megadnod az időpontokat, hogy 03.19 (hétfő) 12:00 – 03.26 (hétfő) 12:00-ig. Rövidebb intervallumú foglalások esetében is a fent leírt példa alapján kell megadnod az időpontokat.
 • Kérjük, hogy csak alaposan átgondolt foglalásokat küldj el, hogy a későbbiekben a visszamondás esélye minimális legyen.
 • Egy regisztrált tagnak legfeljebb két jövőbe mutató foglalása lehet!
 • A kijelölt behúzós horgászhelyek foglalására a fürdőszezonon és a két bojlis versenyen kívül van lehetőség (ezt a táblázat is szemlélteti).
 • A foglalásod elküldésével elismered és a horgászat során betartod a behúzós horgászrendet, valamint a területhasználati szabályzatot.

 

A hely kiemelkedő adottságokkal rendelkezik nem csak az infrastruktúra, hanem a horgászat szempontjából is. Gyönyörű, rendezett környezetben várja a behúzós horgászokat a fürdőszezonon kívül.

 

A hely 40 méteres partszakasszal rendelkezik és a strand nyugati szélén található. 1-3 fő horgászatára nyújt kényelmes lehetőséget. Természetesen családtagokat, barátokat is hozhatnak magukkal a horgászok. 

 

Foglalásra az adott tárgyévben 03.01-05.01 és 09.15-11.30 között van lehetőség. A horgászhelyet a távozás napján 12:00-ig kell átadni a megfelelő állapotban.

 

Általánosságban elmondható, hogy különleges mederviszonyok nem találhatóak a térségben. Az átlag vízmélység 1,8m - 2,5m között tapasztalható, kemény aljzattal. A tavaszi IBCC-n és az őszi NBBH-n az itt horgászó csapatok igen jó eredményeket értek el, nem csak a fogott darabszám, hanem az egyedsúly tekintetében is. Számos 15 és 20 kg fölötti példányt fektettek bölcsőbe a horgászok, de a közelben volt már példa 30 kg fölötti fogásra is. Balatonberény térsége igen jó halsűrűségnek örvend, ezt a versenyek, illetve az itt helyet foglaló horgászok is több alkalommal bizonyították már.

 

Területhasználati szabályzat

 

A Balatonberény Községi strand (8649 Balatonberény Balaton u. 6. 1238/11 hrsz.) területhasználati szabályai a strandszezonon kívüli szeptember 16-tól május 01-ig terjedő időszakra vonatkozóan).

 

 • A strand területére gépjárművel való behajtás, csak a horgászati és kiegészítő felszerelések gépjárműbe való ki- és bepakolása céljából és annak idejére engedélyezett. A bepakolás a főbejáratnál lévő boltíves kapunál lehetséges. A bepakolás idejére a horgászok személygépjárműveikkel beállhatnak a főépület aulájába. Gépjárművel parkolni a strand területén kívül lévő parkolókban engedélyezett.
 • A kijelölt un. „behúzós” horgászhelyeken az áram és vízvételezés díjfizetés ellenében történhet.
 • A horgászhelyeken max. 3680 W teljesítmény (1x16A) áll rendelkezésre.
 • Áramvételezés esetén az általános munka és tűzvédelmi előírásokat kötelező betartani, ezek betartásáért a fogyasztók a felelősek.
 • A strand meleg vizes zuhanyzójának és zárt WC-nek használata díjfizetés ellenében történhet.
 • A horgászhelyet igénybevevők mások nyugalmát tevékenységükkel, viselkedésükkel, hangos beszéddel nem zavarhatják, amennyiben az első szóbeli felszólításra a „zavaró tevékenységet” nem szűntetik meg, úgy a terület üzemeltetője távozásra szólítja fel a szolgáltatást igénybevevő személyt/személyeket.
 • Sátrat verni, kempingezni csak a kijelölt behúzós horgászhelyen van lehetőség, illetve az üzemeltető által külön jóváhagyott területen díjfizetés ellenében engedélyezett.
 • Tüzet rakni a strand egész területén TILOS.
 • A horgászhely elhagyása után semmilyen eszköz, hulladék ott nem hagyható / tárolható.
 • A növényzet irtása és károsítása bármilyen formában TILOS.
 • A stégek használata csak a csónakok kikötésére és a csónakokba történő ki- és beszállás céljából engedélyezett.
 • A strand területén a létesítmények rendeltetésszerű használata, állaguk megóvása, tisztántartásuk a szolgáltatást igénybe vevők kötelezettsége.
 • Illegális hulladék elhelyezés a strand egész területén szigorúan TILOS! A keletkezett hulladékot vagy a hulladékgyűjtő edényekben vagy külön hulladékgyűjtő zsákokban szükséges elhelyezni.
 • A strand területére háziállatot (különösképpen kutyát) behozni TILOS!
 • A kijelölt „behúzós” horgászhelyeken és az üzemeltető által kijelölt egyéb területeken díjfizetés ellenében tartózkodó horgászok által igénybe vett, kijelölt területek más személyek által horgászati céllal való használata TILOS.
 • A kijelölt „behúzós” horgászhelyeken az életvitelszerű tartózkodás (Pl.: sátorozás, áramvételi lehetőség, zuhanyzó használata) kizárólag a helyeket horgászati céllal díjfizetés ellenében igénybe vevők részére engedélyezett. Amennyiben a horgászhoz/horgászokhoz társaság érkezik (hozzátartozók, ismerősök, barátok) csak addig tartózkodhatnak a kijelölt horgászhelyen, ameddig azt kulturált formában mások zavarása nélkül (a szabályzatnak megfelelően) teszik. 
 • A strandszezonon kívül szeptember 16-tól május 01-ig terjedő időszakban a strand part menti területe elsősorban a horgászati célokat szolgál, így a fürdőzési vagy egyéb vízisport folytatási szándékkal érkezőknek tekintettel kell lenniük a horgászoknak mind a parton, mind a vízben lévő felszereléseikre és az általuk folytatott horgászati tevékenységre.
 • Május 02-től - szeptember 15-ig terjedő időszakban a strand területén a horgászat nem engedélyezett.

 

A fenti szabályok be nem tartása esetén a területhasználó személyeket a terület üzemeltetője távozásra szólíthatja fel, továbbá a horgászok esetén a fenti szabályok be nem tartása a területi jegy bevonásával is járhat, melyre a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt.-vel kötött megállapodás alapján a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. illetékes munkatársai jogosultak.

 

Terület üzemeltetője:

 

Balatonberényi Nonprofit Kft.

8649 Balatonberény Kossuth tér 1.

Adószám: 23594465-2-14

Behúzós horgászrend

Egyéb szolgáltatások

Behúzós horgászatra alkalmas 40 méteres partszakasz 2-3 horgász számára.

Áramvételezési lehetőség biztosított a horgászhelyen.
Zuhanyzási és WC használati lehetőség biztosított a területen.

 

A település területén élelmiszerbolt és horgászbolt is rendelkezésre áll.

 

Parkolásra van lehetőség a strand előtti parkolóban, a fűre ráhajtani szigorúan tilos! A sátrak elhelyezése (aljzattal együtt) a kijelölt horgászhelyen lehetséges. Lakókocsi használatára nincs lehetőség!

Elérhetőségeink

Véghelyi Róbert

Tel.: +36 30 902 9599

 

Árak (érvényes 2024.03.01-től visszavonásig):

 

Területhasználat díja: 7000,- Ft/éj/fő, mely magában foglalja az áram és vízvétel díját, továbbá a zuhanyzó és az illemhely használatát is. Maximum három fő végezhet horgászati tevékenységet egy adott helyen.

Idegenforgami adó 18 év felett: 450,- Ft/éj/fő

 

Áraink forintban értendők és tartalmazzák az ÁFA-t!
 
A terület üzemeltetője az árváltozás jogát fenntartja!

 

Utalással kapcsolatos tudnivalók:

 

A foglalás időpontjától számított hét munkanapon belül kell elutalni a díjat (horgászhely használati díja). A foglalási díj nem a megadott időben történő kifizetése esetén a foglalás törlésre kerül.

 


Bankszámlaszám: 11743095-20017723

Kedvezményezett: Balatonberényi Nonprofit Kft.
 

Közlemény rovatba:

 

A horgászhely megnevezése (Pl.: Balatonberény 1-es behúzós horgászhely), a foglalás pontos dátuma (mettől meddig és kinek a nevére), horgászok száma. (Pl.: Balatonberény 1-es horgászhely, 2021. április 5 - április 10, Bojlis Árpád, 2 horgász)

 

Foglalás lemondása:

 

A foglalásod lemondását el kell küldened az telepulesuzemeltetes@balatonbereny.hu e-mail címre, és a visszafizetéssel kapcsolatban is erre a címre kell írnod. Az üzenetednek tartalmaznia kell a foglalásod részleteit: a horgászhely megnevezése, a foglalás pontos dátuma (mettől-meddig kinek a nevére), horgászok száma, és további személyek.

 

Amennyiben lemondod a foglalásod, a kötbér mértéke a következőek szerint alakul:

 

A foglalás (horgászat) kezdési időpontja előtt 15 napon kívül történő lemondás esetén 10%, azaz az elutalt foglalási díj 90%-a kerül visszafizetésre.
A foglalás (horgászat) kezdési időpontja előtt 14 napon belül történő lemondás esetén 30%, azaz az elutalt foglalási díj 70%-a kerül visszafizetésre.

 

Foglalás módosítása:

 

Amennyiben módosítani szeretnéd a foglalásod szintén a telepulesuzemeltetes@balatonbereny.hu címre kell írnod. 

Privát hely foglalásaA privát helyek foglalásához be kell jelentkezni a honlapra!

Szabad helyek
számát mutató naptár

2024. július
HKSZCSPSZV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Fehér nap - foglalható
Piros nap - foglalt
Félig fehér, félig piros nap - váltás (az adott napra már lehet foglalni)
Ár: 7 000 Ft / éj

Térképes helykereső

Balatoni Horgászturisztikai
Adatbázis

Tovább az adatbázisra