Véghajrájához érkezett a VII. NBBH

Véghajrához érkezett a VII. Nemzetközi Balatoni Bojlis Horgászverseny. Bár a versenyből alig több mint fél nap van hátra, a csapatoknál nem csökken az izgalom, mindenki szeretné kihasználni az előttünk álló órákat. Ki úgy, hogy megfogja az értékeléshez szükséges halakat, néhányan pedig azért, hogy a kisebb halakat le tudja cserélni.


Péntek délben hírzárlat lépett életbe, az addig beérkezett adatok szerint 37 csapatnak sikerült megfognia a hét darab, hét kg fölötti halat, hárman pedig nagyon közel állnak hozzá.

A verseny első 168 órája alatt 407 darab halat akasztottak horogra a versenyzők, köztük 195 darab 10 +-ost, 58 darab 15+-ost és 8 darab 20 +-ost. Ez utóbbiak között a verseny eddigi legnagyobb uszonyosa 26 525 kg-ot nyomott.

Az élen álló csapatok fogásai között a ma déli állás szerint alig hat kg a különbség, tehát, akár meglepetést is hozhat egy, az utolsó órákban kifogott ponty .

 1. Carpsoul Hungary 109025g

2. Truck Carp Team  105025g

3. Starbaits Hungary  103150g

Bárhogy is alakul a véghajrá, a Rézüst Carp Team rekordméretű pontya egy időre, vagy végleg átadja a múltnak a tavalyi csúcsot, hiszen a 2019-ben, Révfülöpön  kifogott  tiszteletet parancsoló példány „mindössze” 23225 grammot nyomott.

A dobogón helyet foglaló csapatok között 

Szombaton 9 órakor lefújják minden idők leghosszabb pontyhorgász versenyét,  13:00-kor pedig kezdődik az eredményhirdetés, amit az NBBH hivatalos FB oldalán élőben közvetít!

 

A legszebb fogásokból és legemlékezetesebb pillanatokból Tóth Gusztáv küldött egy csokorravalót.

a szöveg írásához...

Térképes helykereső

Balatoni Horgászturisztikai
Adatbázis

Tovább az adatbázisra