Véget ért az V. IBCC

Véget ért az V. Nemzetközi Balatoni Pontyfogó Kupa. Kifogástalan idő, kemény küzdelem, sok meglepetés jellemezte a verseny 140 óráját, mely idő alatt 2988 darab öt kilogramm feletti pontyot fogtak ki a csapatok, ez adta ki a 26 418 kilogrammos összfogást. Az első három helyezett csapat 1627 kilogrammal járult hozzá a végeredményhez. A verseny legnagyobb kifogott hala 26 kilogrammot nyomott és Alsóörsnél mérlegelték.


Változatos verseny, rengeteg meglepetés és nagy küzdelem a dobogó legfelső fokáért. A várakozásoknak megfelelően sok 20+-os példány és számtalan 15 kg feletti. Az időjárásra nem lehetett panasz, a verseny második napjától fokozatosan melegedett az idő, ami meg is dobta a fogások ütemét.

Összességében elmondható, hogy az idei egy kiegyenlített verseny volt, de számtalan fordulatot hozott. Mindhárom medencéből beleszóltak a csapatok a végeredmény alakulásába, de a verseny végére is tartogatott meglepetést Fortuna. Az Ábrahámhegyen horgászó Dan Draguloiu Team végig vezette a versenyt, de a végén lecsúsztak a dobogó 3. fokára. A második helyre erőteljes hajrával feljött a GMF Navitas Hungary csapata, a srácok a balatonszentgyörgyi erőben pecáztak hatalmasat. Fokozatosan javuló teljesítménnyel nyerte meg a versenyt a Deepex Lithuania litván csapat a badacsonyörsi kempingben, a legnagyobb haluk egy 16+os volt.

 

Az 5 legnagyobb hal versenye:

 

A Balatonszárszón horgászó Rod Building Studio  állhatott fel a dobogó harmadik fokára köszönhetően 21,90 kg-os haluknak. A második helyen Jet Fish SK csapata, akik Balatonmáriafürdőn pecáztak és a legnagyobb haluk 24 kg feletti volt. Az első helyezett a GoldBlack Carp Team akik szintén belenyúltak egy 20 felettibe, mellette még számos combosabb példányba. Külön érdekesség, hogy a Tihany-hajóállomási sétányon még soha egy csapat sem produkált ilyen meghatározó eredményt.

 

További érdekesség, hogy idén olyan térségek is  beleszóltak meghatározóan a verseny végkimenetelébe, amelyek az eddigi megmérettetéseken nem produkáltak kimagasló eredményt. A szektor helyezésekért hatalmas küzdelem zajlott. Olyannyira kiélezett volt  a küzdelem, hogy néhol pár dkg döntött.

Néhány statisztikai adat:

A 2988 darab kifogott pontyból 16 darab volt 20 kg feletti, több, mint 80 darab 15-20 kg közötti.

A több mint 26 tonna kifogott, 5kg-on felüli ponty, átlagsúlyuk 8,84 kg.

A verseny legnagyobb hala 26 kg volt, amelyet Alsóörsön fogtak. A megmérettetés két legnagyobb 20 kg feletti példánya a keleti medencéből került ki.

Ezek az eredmények újfent önmagukért beszélnek, bátran kijelenthető, hogy a Balaton Európa legjobb bojlis vízévé nőtte ki magát, amely tele van kihívással, érintetlen kincsekkel és meglepetésekkel. Nincs két egyforma verseny, a Balaton mindig tartogathat váratlan fordulatokat.

Társaságunk csapata a 88. helyen zárta a versenyt 107 kg-mal, a Carp Expert szektorban a 8. helyen végeztek.

Társaságunk külön szeretne gratulálni a Szepezdi Extrémsport Szövetségnek. Gödry Zoliék a siófoki aranyparton horgásztak és igen kedvezőtlen pozícióban. Az Ufo Sinker szektort megnyerték, ráadásul egy 24+ost is fogtak, ami tiszteletreméltó fogásnak számít főleg ebben a térségben.

Többször is bebizonyosodott, hogy a keleti medencét milyen óriások lakják.

 

Továbbá fontos megemlíteni a Fuky Csoki Team-et is. Több szép eredménnyel rendelkeznek a srácok az IBCC történetére levetítve, de a csopaki strandon egy igen nagyszerű eredménynek számít ez a  361 kg-os összfogás és a szektor győzelem is.

 A záró ceremónián számos díj talált gazdára, Radu Morar a verseny megálmodója és a Fishing and Hunting tulajdonosa, Dr. Dérer István a MOHOSZ alelnöke, valamint Szári Zsolt, társaságunk vezérigazgatója a verseny házigazdája egyaránt elismerően szólt a csapatok teljesítményéről és a Balaton kitűnő adottságairól.

Ezúton is szeretnénk gratulálni a Fishing and Hunting stábjának, hogy a világ legnagyobb pontyhorgász versenyét szervezték meg nálunk, a csodálatos Balatonon, amely országunk ékköve és egyedülálló halállománnyal rendelkezik. Az IBCC  minden nap másfél órás élő adásban számolt be a nap történéseiről a Fishing and Hunting csatornán és a Facebookon,  ezzel történelmet írt a stáb. Több millió háztartásban nézték a tudósításokat és az egész világba eljutott a verseny és a Balaton híre. 

Térképes helykereső

Balatoni Horgászturisztikai
Adatbázis

Tovább az adatbázisra