Véget ért a VII. Nemzetközi Balatoni Bojlis Horgászverseny

Változékony időjárás, indiánnyár majd viharok és a végletekig kiélezett küzdelem jellemezte az idei őszi behúzós horgászversenyt. Voltak olyan „favorit” helyszínek, amelyek ebben az esztendőben a vártnál gyengébben teljesítettek, de meglepetések is akadtak bőven.


Hatalmas várakozás előzte meg a 2019-es NBBH-t, minden csapat egytől egyig rengeteget készült a csalik, az etetési taktika és az extrém távolságok terén is. A verseny szervezőinek részéről a legfőbb újdonság az volt, hogy csak a 7 darab 7 kg feletti pontyot megfogó csapat volt versenyben.

 

A Balaton halállománya – mint ahogy ezt már a korábbi versenyek is bizonyították – bőven megérett erre az értékelési rendszerre. A verseny ezúttal egy igen szelektív horgászatot követelt pontyhorgászoktól, viszont az időjárás jócskán megnehezítette ezt. Magyar tengerünkön igen nehéz az e fajta szelektív horgászmódszer, mert a balatoni pontyok igencsak mohón táplálkoznak és a kisebb egyedeknek sem jelent gondot az extrém méretű csalik felvétele.

 

Az időjárási körülmények, főképp a vízhőmérséklet korántsem volt kedvező a pontyhorgászathoz, a verseny kezdetekor még 19 fokos volt a víz. Félidőben egy erős hidegfront érkezett kemény északi széllel, amely beindított jó pár déli parti helyszínt. A frontot megelőzően déli szél fújt, ami alapvetően az északi partnak kedvezne, azonban csak Badacsony kivételével produkálta szép ütemben a fogásokat. Olyannyira, hogy a Carpsoul Hungary csapata már az első éjszaka megfogta a hét mérlegelhető halát, ezúton is gratulálunk nekik.

 

A korábban említett félidei hidegfront után nagyobb ütemben érkeztek a fogások, sőt a verseny legnagyobb halát, egy 26,5 kg uszonyost dobós módszerrel, 80 méterről sikerült elcsípni Fonyódon a Rézüst Carp Team-nek, A 20 kg feletti bejelentett pontyokat egy speciális eljárás alapján azonosítjuk, a VII. NBBH legnagyobb hala minden bizonnyal egy érintetlen példány, külön öröm ez társaságuk számára.   

Ezúttal 8 darab 20 kg feletti került a fényképezőgépek lencséi elé, több mint 50 darab 15-20 kg közötti és 300 darab 10+-os és rengeteg 7 kg feletti egyed adta ki a mezőny teljesítményét. Ideális időjárási körülmények között ezek a mutatók még jobb számokkal rendelkeznének, de tudjuk, hogy a Balatonon nincs két egyforma verseny…

 

A csapatok a középső és a nyugati medencében horgásztak 5 szektorban, minden szektorban díjazták az első három helyezettet. Kiosztották az első és a második legnagyobb hal díját, valamint minden adott versenynap legnagyobb halát kifogó csapatot.

 

Az abszolút első három helyezett a következőképpen alakult:

 

Első helyen végzett a Strabaits Hungary csapata, akik a bent tartózkodó halak miatt extrém, 8-900 méteres távokat húztak és így sikerült produkálniuk a 115525 grammos összfogásukat  Balatonszemesen, a Vadvirág Kempingben.

A második helyen a Carpsoul Hungary csapata végzett, akik újfent bebizonyították, hogy igen talpraesett és ügyes horgászok, hatalmasat horgásztak a srácok  a világ leghosszabb, 187 órán át tartó horgászversenyén. A  Becehegyen bemért 7 darab legnagyobb haluk 109025 grammot nyomott, nagyon kevéssel maradtak el a dobogó legfelsőbb fokától.

A harmadik helyezést a Truck Carp Team érte el Balatonmáriafürdőn, összesen 105025 grammot fogtak.

Gratulálunk az összes csapatnak a kitartó és szép teljesítményért, a verseny szervezőinek pedig a kiváló lebonyolításért.

 

A VIII. NBBH-n 111 csapat versenyez majd és 8 darab 8 kg feletti pontyot kell fogni a versenybe kerülésért. Fényképek és videók a kapitális a fogásokról, valamint a fontos történések a verseny hivatalos Facebook oldalán tekinthetőek meg, a további eredmények pedig az alábbi linken: http://balatonibojlisverseny.hu/new/eredmeny/veg.html?fbclid=IwAR0gJTJYF1GXiT90mWlf2_XbNhKU3DF8h7XMemiSORlxz_RS3omrJEOeCE4

 

Szári Zsolt, társaságunk vezérigazgatója a záró ceremónián a következő mondattal búcsúzott a versenyzőktől: „jövőre ugyanitt találkozunk”. 

Térképes helykereső

Balatoni Horgászturisztikai
Adatbázis

Tovább az adatbázisra