Túl a 21 tonnán

Félidejéhez érkezett a IV. IBCC, melynek harmadik napja sem nélkülözte az izgalmakat és végre meghozta a 20 kilogramm feletti halak étvágyát is. Az összfogás meghaladta a 21 tonnát, 42 darab 15 kg feletti és három 20+-os fogás a versenyzők mérlege. A Starbaits Slovakia egyelőre őrzi vezető pozícióját.


Számtalan mozgalmas fárasztás volt a déli parton, több szektorban szinte percenként sültek el a botok. Holnap egy hidegfront érkezik, amelynek előszelét már most is érezni, a tó mindhárom medencéjére kiadták az elsőfokú viharjelzést. Előfordulhat, hogy az északi part ettől fog beindulni, természetesen ezt a szélirány is nagyba befolyásolja majd. 

 

A csapatok mindenesetre kitartanak a jelenleg fogásokban szerényebb oldalon bízva abban, hogy bármelyik pillanatban elindulhat, vagy egy darabosabb példány is beköszönhet. Elkezdődött a taktikázás a csapatoknál, a komoly pénzdíjak prioritási sorrend felállítására késztetik a versenyzőket. Arról kell dönteniük, hogy a mennyiségre mennek rá, vagy az öt legnagyobb hal díjáért küzdenek.

 

Utóbbit csak tudatos, szelektív horgászattal lehet elérni, de a Balatonon ez nem egyszerű.

Jelenleg a Starbaits Slovakia vezet 725.43 kg-mal, mögöttük a Mikbaits Sk 556,65 kg-os fogással, a dobogó harmadik fokán pedig a Mikbaits - Parys tanyázik 517,46 kg-mal.

 

A Mikbaits Sk csapatának sikerült tegnap az esti órákban megfogni a verseny eddigi legnagyobb halát, egy gyönyörű spanyol mintás tükörpontyot, amely 21,51 kg-ot nyomott. A mai nap folyamán fogott másik két hibátlan 20 feletti töves szintén egészséges, csodálatos hal.

 

Érdemes tehát ma is nézni a 20 órakor kezdődő élő adást a Fishing & Hunting Magyarország Facebook oldalán, ahol a mai nap fontos eseményeinek összefoglalójával és beszélgetésekkel jelentkeznek a helyszíni stúdióból.

 

A folyamatosan frissülő eredménylista ide kattintva érhető el.

Térképes helykereső

Balatoni Horgászturisztikai
Adatbázis

Tovább az adatbázisra