Tájékoztató az őszi behúzós horgászversenyekről

Szeretnénk kiemelten felhívni a behúzós horgászok figyelmét, hogy a VIII. Nemzetközi Balatoni Bojlis Horgászverseny (NBBH) ideje alatt a Balaton teljes területén behúzva horgászni TILOS! A behúzási tilalom az első őszi verseny esetében 2020.10. 02. 00:01-től – 10 09:00-ig tart, természetesen a versenyen résztvevő horgászokat a rendelkezés nem érinti. A VI. International Balaton Carp Cup (IBCC) 2020.10.22. 12:00 órától – 2020.10.28. 08:00 óráig tartó verseny ideje alatt engedélyezett a behúzós módszer gyakorlása.


A versenyek megrendezésével kapcsolatban a MOHOSZ hivatalos honlapján olvasható  A Magyar Országos Horgász Szövetség KÖZLEMÉNYE az új típusú koronavírus okán elrendelt őszi járványügyi készültségi időszak horgászsport eseményeiről (IV.)

 

A közlemény ide kattintva érhető el

 

Több érdeklődés érkezett a témával kapcsolatban, ezért szeretnénk tájékoztatni a behúzós horgászokat a félreértések elkerülése miatt. Az NBBH idejére behúzós horgászat céljából helyet foglalni a boiliebalaton.hu rendszerében nem lehet, a Balaton teljes partszakaszára vonatkozó bejelentkezéseket a rendszer nem fogadja el. A fenti rendelkezés megsértése a területi jegy bevonását vonja maga után. A horgaszjegy.hu és Társaságunk jegykiadó rendszere sem engedélyezi a behúzós jegyek megvásárlását az NBBH idejére. A parti dobós vagy csónakos Horgásztársakat kérjük, hogy ne zavarják a versenyzőket. Az első októberi verseny helyszínei piros szalaggal lesznek körbekerítve a partszakaszokon, a másodiké pedig táblákkal lesznek kijelölve, ezeken kívül természetesen bárhol szabad horgászni, a megmérettetésen résztvevők zavarása nélkül.  

 

Az IBCC ideje alatt azért nem rendeltünk el behúzási tilalmat, mert míg a versenyek eredeti időpontja már tavaly év végén ismert volt, addig az új, halasztott időpontra a behúzós horgászok nem számíthattak, így sokan erre az időszakra foglaltak szállást és horgászhelyet behúzási szándékkal. Úgy gondoljuk, hogy az év elején rögzített feltételeken szigorúbb irányba eltérni év közben nem lenne korrekt.

 

Térképes helykereső

Balatoni Horgászturisztikai
Adatbázis

Tovább az adatbázisra