Pénteken rajtol a VII. Nemzetközi Balatoni Bojlis Horgászverseny

Szeptember 27-én, pénteken kezdődik VII. Nemzetközi Balatoni Bojlis Horgászverseny. 100 csapat küzd majd kilenc napon át, hogy sikerüljön kifogniuk a 7 darab 7 kg-nál nagyobb pontyot. Tihanytól Balatonföldvárig ülik majd körbe a tavat a bojlis horgászok. Idén újabb helyszínekkel bővül a versenypálya. A megmérettetés október 5-én, délelőtt 9 órakor ér véget.


95 magyar csapat és 5 külföldi kezdi meg csütörtökön, Révfülöpön a regisztrációt, majd ezt követően kihúzzák, hogy a pénteki ünnepélyes megnyitó után hányadiknak sorsolhatják ki a konkrét horgászhelyüket. Idén becsatlakozik Balatonszárszó és Balatonföldvár is a rendezvénybe, kiváló fogási esélyeket kecsegtet ez a két új település is.

 

A VII. NBBH 168 órán át fog tartani, így a világ leghosszabb pontyhorgász versenyévé nőtte ki magát. Az a csapat van „versenyben”, amelynek sikerül 7 darab 7 kg feletti pontyot fognia. Emellett még díjazásra kerül az adott napokon kifogott legnagyobb hal, illetve az abszolút legnagyobb is. Az első 10 és 15 felettit is díjazzák a szervezők, valamint az elsőnek kifogott 20+-ost is.

 

Tavaly 18,4 tonna pontyot fogtak a versenyzők, ebből 13 darab 20+-os volt, száznál több 15 feletti és ötszáznál több 10 felettit engedtek vissza a fotózás után a csapatok. A legnagyobb mennyiséget kifogó csapat több, mint 628 kilogramm felett teljesített, a legnagyobb horogra akadó ponty pedig 23,2 kilogramm volt.

 

Reményeink szerint idén is szép fogások várhatóak, a Balaton mindig tartogat meglepetéseket és újdonságokat a versenyzők számára. A szervezők minden csapathoz el fognak látogatni egy rövid interjú erejéig, folyamatosan tudósítanak a verseny aktuális állásáról a honlapjukon, emellett minden este élő bejelentkezésekkel jelentkeznek az érdeklődők számára a hivatalos facebook oldalukon. (https://www.facebook.com/nemzetkozibalatoni.horgaszverseny/?epa=SEARCH_BOX)

Társaságunk hivatalos honlapján is teszünk közzé hírt minden nap a verseny aktuális történéseiről.

 

Az elmúlt napokban rengeteg kérdést kaptunk, hogy a verseny miatt milyen korlátozások vannak érvényben és milyen feltételek mellett szabad horgászni. Egyetlen korlátozás van, ami kizárólag a behúzós horgászokat érinti, a megmérettetés ideje alatt a behordós módszer gyakorlása nem engedélyezett, ez természetesen a versenyen részt vevő horgászokra nem vonatkozik. Erről többször is hírt adtunk az év során, több felületen is, valamint a behúzós horgászrend is tartalmazza. Október 5. reggel 9 órától már szabad behúzni, a boiliebalaton.hu oldalunk elfogadja a bejelentkezéseket, ezt megelőzően, a verseny ideje alatt azonban nem!

 

A versenyzők szektorai, ahol táborukat felállítják táblával és szalaggal kerülnek kijelölésre, itt tilos helyet foglalni. Azonban az eseményen résztvevők mellé, a szalagozott helyeken kívül nyugodtan le szabad ülni horgászni bármilyen partszakaszon ahol egyébként ez nem tilos, de kérjük a Horgásztársakat előtte beszéljék meg, hogy merre vannak bedobva, illetve behúzva a versenyzők botjai. Így elkerülhetőek a kellemetlen konfrontálódások egymás között. A vízi járműből pecázó sporttársakat kérjük, hogy ne a versenyzők etetésére, bójájuk körül horgásszanak, hanem egy egészséges távolság betartásával. 

 

Térképes helykereső

Balatoni Horgászturisztikai
Adatbázis

Tovább az adatbázisra