Összefoglaló a 2019-es év eddigi kapitális fogásairól

Hamarosan elkezdődik az őszi szezon, közeledik a VII. NBBH, várhatóan újabb pozitív meglepetések fognak születni a pontyfogások tekintetében. Február 1-től, a behúzós horgászrend szerint a 20 kg feletti pontyokat kötelező bejelenteni a behordós horgászoknak.


Eddig összesen 51 darab bejelentett példány volt, amelyek között akadt 25+-os és 30 feletti is. Kiváló ütemben fejlődik az állomány, egyre több darabosabb egyed mutatja meg magát a fényképezőgépek lencséi előtt. Ezek között nem titok, hogy van pár visszatérő vendég, de nagyon sok horogszűz, valamint újonnan benőtt bajszos is van. Sajnos az idei időjárás annyira nem volt kedvező a behordás szempontjából-optimálisabb esetben a bejelentések száma még jobb mutatókkal rendelkezne. Fontos megemlíteni azt is, hogy a nem behúzós módszerrel horgászóknak nincsen bejelentési kötelezettségük, nyilván valóan ők is akadtak össze jó pár kapitális uszonyossal. A 15-20 kg közöttiekből is rengeteg feküdt idén a bölcsőkbe.

A tavaszi nemzetközi versenyen 16 darab 20 felettit fogtak a csapatok, hamarosan itt van az NBBH is, ahol szintén jó néhány emberes példány várható.

 

Eredményes és élményekben gazdag őszi szezont kívánunk minden Horgásztársunknak, reméljük jó pár bejelentést fogunk  kapni újfent.  

Térképes helykereső

Balatoni Horgászturisztikai
Adatbázis

Tovább az adatbázisra