Idén sem lesz pontytilalom

Feloldotta a ponty fajlagos tilalmi idejét a Somogy Megyei Kormányhivatal, így május 2. után is megtartható a horogra akadt ponty a Balatonon és vízrendszerén. Nem vonatkozik a könnyítés a Keleti-Bozót-csatornára, a Nyugati-övcsatornára és a Kis-Balatonra.


Társaságunk idén is megkereste a Somogy Megyei Kormányhivatalt felmentést kérve a ponty fajlagos tilalmi ideje alól. A hivatal az SO-04H/FM/01190-4/2018 ügyiratszámú határozatban értesített bennünket a pozitív döntésről.

 

Felhívjuk azonban a Kedves Horgásztársak figyelmét, hogy a Balatoni Horgászrend 7. pontja értelmében április 15. és június 15. között a Keleti-Bozót-csatornán a Bambi hídtól és a Nyugati-övcsatornán a Kéthelyi hídtól délre eső szakaszon (beleértve a Cigány-, a Sári- és a Határ-külvíz-csatornákat is) általános horgászati tilalom van érvényben. Az említett szakaszokon a halgazdálkodási vízterületen és annak partján halfogásra alkalmas eszközzel tartózkodni TILOS! Az említett hidak és a két vízfolyás balatoni torkolata közé eső szakaszokon a fenti időszakban szabad horgászni, de pontyot és harcsát megtartani TILOS!

 

A korábbi évekhez hasonlóan a pontytilalom él a Kis-Balatonon is, itt az országosan elrendelt törvényi szabályozásnak megfelelően május 2. és május 31. között tilos megtartani a horogra akadó pontyokat. 

Térképes helykereső

Balatoni Horgászturisztikai
Adatbázis

Tovább az adatbázisra