IBCC - 5. nap

Harminc tonnához közelít az IBCC összfogása. Az élbolyban van némi tülekedés a dobogós helyekért, de a Starbaits Slovakia csapata egyelőre letaszíthatatlannak tűnik az élről a maga 925 kilogrammos eredményével. Megdőlt a verseny eddigi legnagyobb kifogott halának rekordja – Balatonberényben akadt horogra egy 24,02 kilogrammos példány.


Az első tíz helyezett csapat adta eddig az összfogás ötödét a IV. Balatoni Pontyfogó Kupa eredménytáblázatának tanúsága szerint. A csehek és a szlovákok nem sok beleszólást engednek az eredmények alakulásába. A Starbaits Slovakia együttese is büszkélkedhet 20 fölötti fogással, összesen közel 950 kilogrammot mérlegelt, ezzel stabilan őrzik elsőségüket. Mögöttük 200 kilogrammal lemaradva a Mikbaits – Parys és a CT Libun csapata küzd a hátrány lefaragásáért.

 

Kilenc darab 20 kilogramm feletti és negyvenöt 15 kilogramm feletti pontyot mérlegeltek a verseny jelenlegi állásáig, továbbra is a déli partiak az eredményesebbek. Az északi parton reménykedve várták a közelgő hidegfrontot, ám a szélirány továbbra is a déli partiaknak kedvez. Mivel mindhárom medencében másodfokú viharjelzés van érvényben, a  csapatoknak taktikát kell váltaniuk és át kell állniuk a dobós horgászatra.

 

Ma a Szepezdi Extrémsport Szövetség csapatát látogattuk meg, ottlétünk alatt mind a négy behúzott bot elsült. Az egyiken egy 16 kilogramm fölötti hibátlan tőponty örvendeztette meg a csapattagokat és a fotósokat. A másik három 10 kilogramm feletti volt, köztük egy gyönyörű spanyolmintás példány.

 

Két csapatot kizártak, kettőt sárga lappal büntettek a marshalok a verseny kezdete óta eltelt négy napban, utóbbi szabálysértés nyolc órás kényszerpihenővel jár. Legutóbb ma délelőtt Fonyódligeten volt szükség a szigorú fellépésre, mert a 124-es helyen horgászó csapat mentőmellény nélkül használta a csónakot. 

 

Természetesen ma is lesz élő adás 20 órakor a Fishing & Hunting Magyaraország Facebook oldalán. 

 

A folyamatosan frissülő eredménylista ide kattintva érhető el.

Térképes helykereső

Balatoni Horgászturisztikai
Adatbázis

Tovább az adatbázisra