IBCC 4. nap

Megvan az első 20 feletti, 4 db 19+-os és számos 15 feletti akadt már horogra az V. IBCC-n. A javuló időjárásnak köszönhetően egyre többet fognak a versenyzők, kemény végjátékra számíthatunk.


Nagyszerű tavaszias idő, és hihetetlen fogások jellemezték az V. IBCC negyedik napját. Az összfogás meghaladja a nyolc tonnát, szerda reggelre pedig megdőlt a legnagyobb hal rekordja.  Balatonmáriafürdő Központi strandján a Jet Fish SK egy gyönyörű 24,85kg-os tőpontyot fogott. 

Túl vagyunk a 140 órás küzdelem félidején, eddig 925 ponty mutatta meg magát a versenyzőknek, mérlegelőknek és a fotósoknak. A 250 versenyző csapatból 175 rendelkezik már mérlegelt hallal. A kapitális példányok között egy 20 kilogramm fölötti és számos 19, valamint 15 kilogrammot meghaladó ponty is horogra akadt. A Balaton bebizonyította ismét, hogy milyen egyedülálló pontyállománnyal rendelkezik.

A dobogós csapatok sorrendje nem változott szerda délutánig, a The One Team Romania felkúszott a második helyre 237,97kg-al. Első helyen továbbra is a Dan Draguloiu Team áll 256,66 kg-al.

Nincs viharjelzés, de nem könnyű a csónakázás a hullámokban.

Fonyód- Bélatelepen  voltunk ma látogatóban, ahol nappal és éjszaka is szépen megy a hal. A versenyzők taktikáznak a csalizással és etetéssel egyaránt, 20-24 mm-es golyókkal csaliznak, vagy a kibalanszírozott variációkat erőltetik a felmelegedő vízben. A pontyoknak még nem igazán jött meg az étvágyuk, ettől is nehéz az idei verseny. A tavalyi eredményeket valószínűleg nehéz lesz túlszárnyalni, hiszen 51775 kg volt az összfogás, mely mennyiséget akkor 6247 db kifogott ponty adta össze, míg az IBCC történetének eddigi legnagyobb pontya 26.05 kg volt

Társaságunk csapata jelenleg az 51. helyen áll 56,57 kg-al. Szektorukban a negyedikek 1 kg-al lemaradva a szektor dobogóról. 

A verseny ideje alatt minden este 20:00-tól élő műsorfolyamot sugároz a Fishing and Hunting Channel, melyben ismertetik a verseny aktuális állását, összefoglalót láthatnak a nézők a napi eseményekből és élőben kapcsolják a legizgalmasabb helyszíneket. A versenyt érintő legfrissebb hírekről a csatorna Facebook oldalán, illetőleg a verseny hivatalos weboldalán tájékozódhatnak az érdeklődők. 

 

Térképes helykereső

Balatoni Horgászturisztikai
Adatbázis

Tovább az adatbázisra