Elrajtolt az V. IBCC

Elstartolt az V. IBCC, a világ egyik legnagyobb pontyfogó bajnoksága. Közel ezer horgász teszi próbára szerencséjét és saját tudását azért, hogy kiderüljön: 140 óra után melyik csapat neve mellé kerül majd a legnagyobb szám, azaz kinek sikerült horogra akasztani a legtöbb,öt kilogramm fölötti pontyot.


Kezdetét vette a V. Balatoni Pontyfogó Kupa, melyre huszonkét országból érkeztek a lelkes horgászok, hogy becserkésszék a magyar tenger legnagyobb pontyait. A pontyok szerelmesei közel 140 órát töltenek majd a tó ölelésében azért, hogy megfogják, majd egy fénykép elkészítése után visszaengedjék a Balatonba az onnan kifogott óriáspontyokat. A V. International Balaton Carp Cup (IBCC) győztese az a három tagú csapat lesz, amely a legnagyobb tömegben tudja megfogni az 5 kg-nál nagyobb pontyokat.

Balatonalmáditól nyugat felé indulva, Keszthely érintésével, a déli-parton egészen Balatonakarattyáig több, mint 30 település részvételével, több mint 60 helyszínen találhatóak a kijelölt horgászhelyek. "Idén 250 csapat nevezett, huszonkét országból. A tét óriási, megnyerni a világ legnagyobb pontyfogó versenyét és vele együtt a mesés fődíjat.                         

Ezúttal 60 versenybíró és 20 MOHOSZ halőr dolgozik a verseny ideje alatt azon, hogy mindenben segítsék a versenyzőket és biztosítsák a verseny tisztaságát" – mondta Csörgő Tamás a verseny főszervezője. 

 A verseny ideje alatt minden este 20:00-tól élő műsorfolyamot sugároz a Fishing and Hunting Channel, melyben ismertetik a verseny aktuális állását, összefoglalót láthatnak a nézők a napi eseményekből és élőben kapcsolják a legizgalmasabb helyszíneket. A versenyt érintő legfrissebb hírekről a csatorna Facebook oldalán tájékozódhatnak az érdeklődők. A szervezők bíznak benne, hogy megdől a tavalyi összrekord, amikor a horgászok közel 52 tonna pontyot fogtak, míg az IBCC történetének eddigi legnagyobb pontya 26.05 kg volt.

Térképes helykereső

Balatoni Horgászturisztikai
Adatbázis

Tovább az adatbázisra