A MAI NAPON KEZDŐDIK A XI. NEMZETI BALATONI BOJLIS HORGÁSZVERSENY

A mai napon 14:00-kor startol a XI. Nemzeti Balatoni Bojlis Horgászverseny.


A tegnapi napon a csapatok regisztrációja után került sor az ünnepélyes megnyitóra, ahol Révfülöp polgármestere, Kondor Géza és a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. vezérigazgatója, Szári Zsolt is beszédet mondott. Szári Zsolt, annyit kért a megmérettetésen résztvevő csapatoktól, hogy mindenki vigyázzon magára, elvégre az a legfontosabb, hogy annyian jöjjenek le a vízről, ahányan felmentek. Ezt Kondor Géza annyival kiegészítette, hogy lehetőleg ugyanaz jöjjön vissza, aki kiment a vízre.

A szervezők idén is húztak valami váratlant, ebben az esztendőben nem egy, hanem két csapat választhatta ki a horgászhelyét. Így a 151 indulóból, 149 csapat ezúttal is sorsolás útján tudta meg hol kezdi a pénteki napot, és holt tölti az idejét október 7-e, reggel 8 óráig.

A verseny a mai napon indul 14 órától és október 7. 8:00 óráig tart. A győztes a 10 legnagyobb hal összsúlya alapján derül majd ki, és idén már a 10 kg-nál nagyobb halak számítanak majd a versenyben, így minden eddiginél nagyobb kihívások várnak a csapatokra.

 

Szeretnénk kiemelten felhívni a Kedves Horgásztársak figyelmét, hogy a XI. Nemzeti Balatoni Bojlis Horgászverseny (NBBH) ideje alatt is engedélyezett a behúzós horgászmódszer gyakorlása a kijelölt partszakaszok kivételével! 

A hagyományos dobós (nem behúzós) módszer gyakorolható bármely szabadon hozzáférhető partszakaszon, de kizárólag a versenyző csapatok zavarása nélkül.

 

A gyakorlatban kérjük, hogy ha a hagyományos dobós módszerrel horgászó sporttárs egy versenyző csapat szomszédságában szeretne helyet foglalni, a horgászhelyek szükséges távolságáról (a bevetett készségek irányát és egyéb életszerű körülményeket figyelembe véve) egyeztessen a versenyző csapat egy tagjával.

A verseny eredményeit az NBBH hivatalos weboldalán tudjátok nyomon követni, illetve érdemes ellátogatni a Facebook oldalukra, ahol élő bejelentkezésekkel, képekkel, összefoglalókkal várják a kedves érdeklődöket.

 

Térképes helykereső

Balatoni Horgászturisztikai
Adatbázis

Tovább az adatbázisra