20 kg feletti pontyok bejelentése

20 kg feletti pontyok


A behúzós horgászrend 1.12. pontja szerint a horgász köteles bejelenteni az általa fogott 20 kg-nál nagyobb pontyot. Kérjük, ebben az esetben lehetőleg azonnal értesítsenek a 06 20 458 20 44-es telefonszámon 8:00 és 16:00 között, ezen időponton kívül pedig sms küldése szükséges, hogy a helyszínen társaságunk munkatársa is lefotózhassa a halat.

 

A következő adatokra van szükség:

 

  • fogás helye és ideje (dátum, óra, perc),
  • hal pontos súlya,
  • Nagy felbontású fénykép, amennyiben a horgász nem kíván szerepelni a fotón, akkor a halnak mindkét oldalát kell jól láthatóan lefényképeznie a bölcsőben és így elküldenie. Erre akkor van szükség, ha a kollégánk nem tudna a helyszínre érkezni, vagy éjszakai fogás esetén nem reagálna az sms-re.

 

Arcképes fotó elküldésével a horgász hozzájárul, hogy a fényképét közzétesszük a boiliebalaton.hu, illetve a balatonihal.hu hivatalos honlapjaink galériájában, továbbá a Balatoni Hal hivatalos Facebook oldalunkon is megoszthatjuk.

 

A hal betárolása kizárólag a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. illetékes munkatársával történő egyeztetés után lehetséges. Ezt követően igyekszünk a helyszínre érkezni minél rövidebb időn belül. A betárolás kizárólag „úszó mérlegelő” zsákba engedélyezett, amely sűrű szövésű, halbarát anyagból készült és két mérlegelő szárral rendelkezik. A nagytestű halat minimum egy méteres vízben kell tartani addig, amíg kiérünk a helyszínre és lefényképezzük, majd lemérjük. Amennyiben a telefont nem vesszük fel és sms-ben nem jelzünk vissza, akkor a mérlegelés és a fotózás után azonnal kíméletesen vissza kell engedni a halat.   A fentebb felsorolt adatokat pedig dokumentálni kell, majd elküldeni az ugyfelszolgalat@balatonihal.hu e-mail címre.

 

 

Térképes helykereső

Balatoni Horgászturisztikai
Adatbázis

Tovább az adatbázisra