20 kg feletti pontyok bejelentése

20 kg feletti pontyok


A behúzós horgászrend 1.12. pontja szerint a horgász köteles bejelenteni az általa fogott 20 kg-nál nagyobb pontyot. Kérjük, ebben az esetben lehetőleg azonnal értesítsenek a 06 20 458 20 44-es telefonszámon 8:00 és 16:00 között, ezen időponton kívül pedig sms küldése szükséges, hogy a helyszínen társaságunk munkatársa is lefotózhassa a halat.

 

A következő adatokra van szükség:

  • fogás helye és ideje (dátum, óra, perc),
  • hal pontos súlya,
  • Nagy felbontású fénykép, amennyiben a horgász nem kíván szerepelni a fotón, akkor a halnak mindkét oldalát kell jól láthatóan lefényképeznie a bölcsőben és így elküldenie. Erre akkor van szükség, ha a kollégánk nem tudna a helyszínre érkezni, vagy éjszakai fogás esetén nem reagálna az sms-re.

 

Az arcképes fotó elküldésével a horgász hozzájárul ahhoz, hogy a nevét és fényképét közzétegyük a boiliebalaton.hu-n, a balatonihal.hu-n, a Balatoni Hal Facebook oldalon, továbbá Társaságunk, mint a MOHOSZ speciális jogállású tagja a szervezet országos rekordlistájára is feltöltheti a bejelentett halakat. 

 

A hal betárolása kizárólag a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. illetékes munkatársával történő egyeztetés után lehetséges. Ezt követően igyekszünk a helyszínre érkezni minél rövidebb időn belül. A betárolás kizárólag „úszó mérlegelő” zsákban engedélyezett, amely sűrű szövésű, halbarát anyagból készült és két mérlegelő szárral rendelkezik. A nagytestű halat minimum egy méteres vízben kell tartani addig, amíg kiérünk a helyszínre és lefényképezzük, majd lemérjük. Amennyiben a telefont nem vesszük fel és sms-ben nem jelzünk vissza, akkor a mérlegelés és a fotózás után azonnal kíméletesen vissza kell engedni a halat.  A fentebb felsorolt adatokat pedig dokumentálni kell, majd elküldeni a hamvasimiklos@balatonihal.hu e-mail címre.”

 

Térképes helykereső

Balatoni Horgászturisztikai
Adatbázis

Tovább az adatbázisra